Lounais-Häme Humppila

Testamenttivaroista paikkausta Humppilan budjettiin

Humppilan ensi vuoden budjetin laadinta on erityisen vaikeaa.

Humppilan ensi vuoden talousarvion laadinta on entistä vaikeampaa, kun valtionosuudet ovat laskemassa arviolta 521 000 eurolla eikä verotuloihin ole odotettavissa merkittävää kasvua.

Humppilan kunta joutuu käyttämään taloutensa paikkaukseen saamaansa yli 600 000 euron testamenttilahjoitusta. Testamentissa ei asetettu ehtoja varojen käyttöön. Osa rahoista käytetään toimintapuiston rakentamiseen ensi vuonna.

Humppilan kunnanhallitus linjasi, etteivät kustannukset saa nousta kuluvan vuoden tasosta. Lautakunnat voivat esittää investointiohjelmaan vain välttämättömät korjauskustannukset ja kunnan elinvoimaa lisäävät hankkeet, joiden kustannukset voidaan kattaa tulevina vuosina investoinneista saatavilla tuloilla.

Budjetin virkamiesesitysten on määrä olla valmiita 30.9. mennessä ja lautakuntakäsittelyn 31.10. mennessä. Kunnanhallitus joutunee tasapainottamaan vielä budjettia lautakuntakäsittelyn jälkeen.

Humppilan kunnan taseessa on valmiiksi kattamatonta alijäämää aiemmilta vuosilta noin 393 000 euroa. Kuluvan vuoden talousarviokin oli valmistuessaan 0,7 miljoonaa euroa alijäämäinen, mutta onneksi talousarvion toteutuma näyttää sentään ennakoitua paremmalta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic