Lounais-Häme Tammela

Teuro-areenassa puidaan Tammelan kaavoituskysymyksiä ja valitaan Hämeen vuoden kylä

Myös viime vuonna Teuron Tekniikkatapahtuma keräsi paljon kävijöitä. Pekka Lappalainen ajeli lyhennetyllä autolla. Kuva: Tapio Tuomela
Myös viime vuonna Teuron Tekniikkatapahtuma keräsi paljon kävijöitä. Pekka Lappalainen ajeli lyhennetyllä autolla. Kuva: Tapio Tuomela

Tammelan Teuron kylällä tuleva viikonloppu on varsinainen super-viikonloppu. Silloin järjestetään perinteinen Tekniikkatapahtuma, joka kerää tyypillisesti 2000 kävijää pieneen kylään. Lisäksi Teuron koululla järjestetään Kädentaitoa-myyntinäyttely. Sunnuntai-iltana tuoreet tangokuninkaalliset esiintyvät VPK:n kesäjuhlassa ja tämän kesän uutuus on keskustelutilaisuus nimeltä Teuro-areena.

Kaksipäiväiseen Teuro-areenaan on poimittu kyläläisiä aidosti kiinnostavia puheenaiheita. Moni kesäasukas on odottanut esimerkiksi yleiskaavojen valmistumista. Kaavoituksella linjataan myös sitä, saako kesäasuntoon muuttaa vakituisesti asumaan. Teuro-Kuuslammen kylän kylätoimintayhdistyksen johtokonnan puheenjohtajan Mikko Pietilän mukaan Tammelaan olisi tulossa lisää asukkaita, jos mökistä saisi vakituisen asunnon nykyistä helpommin.

– Ainakin kolmesta eri vapaa-ajanasunnosta on soiteltu ja kyselty, että milloin kaavoitusasiat selviävät. Luonnokset esitellään Teuro-areenassa, Pietilä kertoo.

Lisäksi Teuro-areenassa valitaan vuoden 2019 Hämeen kylä. Teuro-Kuuslammin kylä sai tittelin viime vuonna. Se on yhä myös valtakunnallinen vuoden kylä. Hämeen Kylillä on tapana järjestää kunkin vuoden kylän valintatilaisuus edellisen vuoden voittajakylässä.

– Meidän pitää siis joka tapauksessa järjestää jonkinlainen uusi tilaisuus, joten mietimme, että voimme samalla pistää pystyyn kokonaisen keskusteluareenan. Hämeen Kylissä ajatuksesta innostuttiin, Pietilä kertoo.

Areena ehkä tulevinakin vuosina

Areenaan kuuluu myös sunnuntaiaamun kyläkirkko, kunnanjohtaja Kalle Larssonin puheenvuoro ja keskustelupaneeli siitä, miten maaseutu muuttuu tulevaisuudessa. Tarkka ohjelma löytyy Teuro-Kuuslammen kylän verkkosivuilta. Areena järjestetään vanhassa pajarakennuksessa osoitteessa Teuron kylätie 620, eli lähellä Tekniikkatapahtumaa. Paja toimii tavallisesti varastona, mutta sitä on kesän ajan tyhjennetty, jotta sinne saadaan esiintymislava ja penkkejä.

– Mihinkään muualle emme olisi mahtuneet, koska kylätalolla järjestetään viikonloppuna ruokailu, ja sinnekin saattaa tulla satoja ihmisiä, Pietilä sanoo.

Ajatuksena on, että paja saataisiin käyttöön myös tulevina kesinä, koska Teuro-areenalle suunnitellaan jo nyt jatkoa.

– Haaveilemme, että Teuro-areenaan saataisiin joskus vaikka musiikkiesityksiä, Pietilä kertoo.

Teuro-Kuuslammin super-viikonloppu vaatii noin 100 talkoolaista.

– Kyläläisiä on 240, eli melkein joka toinen on viikonloppuna talkoohommissa, Pietilä toteaa.

Teuron tapahtumaviikonloppu järjestetään 20.–21. heinäkuuta kello 10–16. Vpk:n tanssit järjestetään 21. heinäkuuta kello 19–24.

Juttua päivitetty kello 15. Korjattu tekstiin oikea päivämäärä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti