Lounais-Häme

Teurolla keskustellaan liikuntahallin rakentamisen mahdollisuuksista

Teuron-Kuuslammin kylätoimintayhdistyksen puheenjohtaja Mikko Pietilä sanoo, että liikuntahallin rakentamista kannattaa pohtia, vaikkei kunta olekaan sitoutunut säilyttämään Teuron kyläkoulua kymmenen vuoden ajan. Näin kylällä oli toivottu. Sen sijaan koululle on kunnanvaltuuston päätöksellä annettu 3+2 vuoden toimintalupaus.

-Nyt pitäisi katsoa riittääkö innostusta hankkeen toteuttamiseen ja rahoituksen hakemiseen. Kunnan pitäisi myydä tai vuokrata liikuntasalin paikaksi koulun vierellä sijaitsevan huoltorakennuksen sijaintipaikka. 400 neliömetrin liikuntahalliin mahtuisi täysimittainen lentopallopelikenttä, Pietilä sanoo.

Hänen mukaansa lentopalloilijoiden lisäksi harjoittelemaan pääsisivät niin kuntoilijat kuin kulttuurin harrastajat.

-Liikuntasalissa voisi tehdä muutakin kuin pompotella palloa. Salia voisi käyttää vaikka elokuvakerho tai näytelmäpiiri. Salissa voisi pitää myös konsertteja. Kun Pirttikoskella on kesäteatteri, meillä Teurolla voisi olla talviteatteri, Pietilä visioi.

Hänen mukaansa myös kylä vapaapalokuntalaiset voisivat hyödyntää tiloja toiminnassaan. Lisäksi kylällä on runsaasti pieniä ja kouluikäisiä lapsia, jotka kaipaisivat kerhotoimintaa. Mikäli kylällä olisi omat tilat, lapsia ei tarvitsisi kuljetella välttämättä sählytreeneihin Forssaan tai Tammelan keskustaan.

 

Liikuntasalia vuokrattaisiin kunnalle koulun liikuntatilaksi kouluaikoihin, mutta muuten liikuntasali olisi kyläläisten ja muiden tahojen käytössä. Liikuntasalin kiinteistönhoito ja siivous olisi tarkoitus toteuttaa talkootyönä.

Pietilä sanoo myös liikuntasalin suunnitelmien kaipaavan pientä päivitystä.

Pietilä uskoo, että kylätalon rakentamisesta saatuja kokemuksia voitaan hyödyntää myös liikuntasalin toteuttamisessa. Kylän monitoimikeskus toteutettiin vuosina 2004–2005 alle 200 000 euron kustannuksin. Talkoot ja hankerahoitus takasivat hankkeen toteuttamisen.

Pietilä sanoo, että päätöksiä hankkeesta pitäisi saada aikaiseksi vielä tämän vuoden aikana. Lähtövalmiudet päätöksen valmisteluun ovat sen verran koossa, että päätös voitaisiin tehdä Pietilän mukaan tämän vuoden aikana.

Keskustelutilaisuus järjestetään Teuron koululla sunnuntaina kello 18. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic