Lounais-Häme

Thaimaan golflupaukset pelaavat Ypäjällä

 

Loimijoki Golfissa Ypäjällä voi seurata kahden päivän ajan ennennäkemättömän kovatasoisia golfaajia tositoimissa.

Toistasataa Suomen eturivin nuorta golfaajaa haastaa neljä thaimaalaista, jotka kuuluvat maanosansa huippulupauksiin ja ovat jo ehtineet menestyä kansainvälisissäkin kilpailuissa.

Thaimaan maajoukkueessa golfaa kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Tytöistä Kanyalak Preedasuttijit, joista jälkimmäinen voitti viime vuonna Talissa pelatun kansainvälisesti arvostetun Finnish Amateur Championshipin. Vasta 17-vuotias Pajaree Annanrukarn voitti muutamia viikkoja sitten Thaimaan LPGA-kiertueen kilpailun huipputuloksella 11 alle parin. Myös joukkueen pojat Witchayanon Chothirunrungrueng ja Sadom Kaewkanjana ovat voittaneet Aasian amatöörimestaruuskilpailuja kuluneen vuoden aikana.

-Suomen taso on korkea, mutta thaimaalaiset tulevat pelaamaan vain voitto mielessään. He ovat olleet äärimmäisen innoissaan päästessään pelaamaan Suomen raikkaaseen ja heille viileään ilmaan. Kentät on hyvin suunniteltu ja ne ovat kunnossa, koska ylläpitoon on panostettu, kertoo thaimaalaiset Suomeen avustanut golf-promoottori Juha Ritvala.

Aasialaiset ovat nousseet kohinalla maailman golfhuipulle ja etenkin naisten maailmanlistan kärjestä löytyy useita aasialaispelaajia. Aasialainen miespelaaja on Ritvalan mukaan parhaimmillaan 26–30-vuotiaana, naiset jo 18–20-vuotiaina. Ritvala uskoo, että keskiviikkona ja torstaina Ypäjällä pelaava nelikko omaa hyvät mahdolliset nousta aivan maailman terävimpään kärkeen.

Thaimaan joukkue tutustui maanantaina muun muassa Kultarantaan ja Muumimaailmaan Naantalissa. Tiistaina he suuntasivat Ypäjälle ja viettävät Lounais-Hämeessä kaksi yötä. Ensi viikolla joukkue pelaa maaottelun Suomea vastaan Vihdissä Hill Siden kentällä.

-Thaimaalaiset ovat tarkkoja ja muu Aasia kuuntelee heidän näkemyksiään. Uskon, että ensi vuonna Suomessa nähdään pelaamassa esimerkiksi japanilais- ja korealaispelaajia. Ypäjällä on avulias henkilökunta ja hieno kenttä, joten uskon yhteistyön jatkuvan, Ritvala kehuu.

Ypäjä Golfin toiminnanjohtaja Hanna Karppinen on innoissaan siitä, että Loimijoki Golf sai järjestettäväkseen thaimaalaispelaajilla höystetyn FJT-tapahtuman.

-Tällaisten kisojen järjestäminen ja saaminen Ypäjälle on meille suuri kunnia ja myös iso askel kohti huipputason kilpagolfjärjestelyjä. Saamme vieraaksemme Suomen parhaat alle 21-vuotiaat amatöörigolfarit ja bonuksena Thaimaan maajoukkueen supertähdet. Veikkaan, että nämä nuoret pelaajat tulevat laittamaan nykyiset kenttäennätyksemme uusiin lukemiin, Karppinen hehkuttaa. FL

 

Yli 120 pelaajaa
Finnair Junior Tour (FJT) on Suomen ylin kilpailukiertue alle 21-vuotiaille kilpapelaajille.FJT sisältää kauden aikana 14 tapahtumaa, joihin kuuluvat myös lyöntipelin ja reikäpelin SM-kilpailut sekä Euroopan arvostetuimpiin avoimiin juniorikilpailuihin kuuluva Finnish International Junior Championship.Kauden seitsemäs osakilpailu golfataan Loimijoki Golfilla Ypäjällä 20.–21. heinäkuuta.Finaali pelataan 17.–18. syyskuuta Kytäjä Golfin kentällä Hyvinkäällä.Ypäjällä nähdään yli 120 pelaajaa, joista 4 tulee Thaimaasta.Kotikenttää edustavat Lauri Urmas pojissa ja Elli-Sofia Kannisto tytöissä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic