Lounais-Häme

Thaimaan luolasukeltaja haastoi Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin oikeuteen

Thaimaassa luolaan jumiin jääneiden poikien pelastusoperaatioon osallistunut sukeltaja on haastanut sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin oikeuteen. Brittisukeltaja Vernon Unsworth syyttää Muskia kunnianloukkauksesta. Musk nimitti heinäkuussa Unsworthia Twitterissä ”pedofiiliksi”.

Kaksikko ajautui julkiseen sanaharkkaan sen jälkeen kun Musk matkusti kesällä Thaimaahan tarjotakseen apuaan pelastusoperaatioon. Unsworth kutsui Muskin tarjoamaa minisukellusvenettä pelkäksi julkisuustempuksi. Musk vastasi Twitterissä haukkumalla sukeltajaa pedofiiliksi. Myöhemmin hän pyysi kommenttiaan anteeksi.

Yhdysvalloissa Los Angelesissa nostetun kanteen mukaan Musk antoi vielä myöhemmin useita valheellisia lausuntoja Unsworthista. Kanteen mukaan hän lähetti yhdysvaltalaiselle BuzzFeed-uutissivustolle sähköpostin, jossa hän syytti Unsworthia muun muassa ”lapsenraiskaajaksi”.

Teslan toimitusjohtaja Musk on herättänyt aiemminkin huomiota aggressiivisilla tviiteillään ja ailahtelevalla käytöksellään. Musk on myös yksityisen avaruusyhtiön SpaceX:n perustaja.

Unsworth vaatii vahingonkorvauksia ”maailmanlaajuisesta mainehaitasta” ja suunnittelee jättävänsä erillisen kanteen myös Lontoossa sijaitsevaan tuomioistuimeen.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic