Lounais-Häme

Thaipojat elivät sadevedellä yhdeksän päivää - sukeltajan ilmestyminen tuntui ihmeeltä

Chiang Rai
18.07.2018, 15:38

Ulkomaat

Luolassa loukussa olleet thaipojat ja heidän valmentajansa ovat puhuneet tänään ensimmäistä kertaa julkisesti koettelemuksestaan.
13 hengen ryhmä jäi loukkuun luolaan, kun vesi alkoi nousta sinne. Kun ryhmä näki veden nousevan, se valmentajan mukaan aikoi lähteä pois, mutta tajusi paluumatkalla olevansa loukussa.
– Emme ymmärtäneet, miten kauas vesi voi nousta, valmentaja kertoi paikallisella kielellä pidetyssä tiedotustilaisuudessa brittilehti Guardianin mukaan.
– Näimme veden tippuvan seiniltä, joten pysyimme lähellä vesilähdettä, valmentaja jatkoi.
Koska mukana ei ollut ruokaa, ryhmä eli sadevedellä yhdeksän päivää. Pojat saivat ruokaa vasta, kun sukeltajat löysivät heidät.
Yksi pojista sanoo ajatelleensa paistettua riisiä, kun tuli nälkä.
Valmentaja kertoo Guardianin mukaan ajatelleensa, että luolasta olisi toinen uloskäynti, joten ryhmä liikkui kohti luolan takaosaa. Vesi nousi valmentajan mukaan melkein kolme metriä.

Voimat palautuneet

Valmentaja kertoi kaikkien poikien sopineen luolastoon lähtemisestä. Kukaan ei ollut siellä aiemmin.
Monet pojista myönsivät, etteivät kertoneet aikeesta vanhemmilleen. Pojilta kysyttiin tiedotustilaisuudessa, mitä haluaisivat sanoa vanhemmilleen.
– Olen pahoillani, kaikki Guardianin mukaan vastasivat.
Yksi pojista kertoi, miten loukussa ollut ryhmä lopulta kuuli jonkun puhuvan. Pojat eivät aluksi uskoneet, että joku oli oikeasti siellä. Kun selvisi, että paikalle oli tullut brittisukeltajia, se tuntui ihmeeltä.
Tiedotustilaisuudessa puhuneet viranomaiset kertoivat, että poikien voimat ovat palautuneet ja heidän henkinen tilansa on melko hyvä.
Tilaisuuden jälkeen poikien on määrä palata koteihinsa.

https://www.theguardian.com/news/live/2018/jul/18/thailand-cave-rescue-boys-to-give-press-conference-live-updates

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic