Lounais-Häme

THL: Kanta-Hämeessä pääsee sujuvimmin hoitoon koko Suomessa

Erikoissairaanhoidon saatavuus on Kanta-Hämeen maakunnassa Suomen parhaimmalla tasolla.

Näin selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuoreimmasta Finsote-tutkimuksen raportista.

Finsoten osalta lääkäri- ja sosiaalityöntekijän palveluita riittämättömästi saaneiden ihmisten osuus arvioitiin yhdessä Etelä-Pohjanmaan kanssa Kanta-Hämeessä maan pienimmäksi.

Hoitoon pääsyssä huhtikuun lopun tarkastelupisteessä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mediaani oli 26 päivää, joka oli lyhin yhdessä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa.

Kanta-Hämeessä kuitenkin oli vähemmän yli puoli vuotta odottaneita potilaita.

 

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri asetti viime vuonna kovan tavoitteen puristaa hoitoon pääsyn odotusajan mediaani alle 30 vuorokauden kaikilla erikoisaloilla.

-Kanta-Hämeeseen kuuluvassa Hämeenlinnassa on kehitetty uusia palvelukonsepteja, jotka voivat sujuvoittaa palveluihin pääsyä, THL:n tutkimuspäällikkö Anna-Mari Aalto toteaa tiedotteessa.

 

Palvelutuotantojohtaja Petrus Kukkonen toteaa sairaanhoitopiirin tiedotteessa, että tavoitteeseen on päästy järjestelmällisellä työllä.

-Forssasta ja Riihimäeltä jouduttiin asetuksen perusteella keskittämään Hämeenlinnaan runsaasti leikkauksia, mutta tavoitehakuisella työllä jonot on saatu lyhentymään viidellä vuorokaudella verrattuna viime vuoteen, Kukkonen toteaa.

Seuraavaksi Kanta-Hämeessä on tarkoitus yhteistyöllä pitää ykköspaikka hoidon saatavuudessa, mutta siirtää kehittämisen painopistettä myös hoidon vaikuttavuuteen.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic