Lounais-Häme

Thornton palaa FoKoPoon

Forssan Koripojat saa tulevan kauden divarimiehistöönsä mielenkiintoisen paluumuuttajan, kun FoKoPon Korisliigajoukkueessa kaudella 2012-13 pelannut Andrais Thornton solmi seuran kanssa yhden kauden kestävän sopimuksen.

Yli kaksimetrinen ja yli satakiloinen ”Dre” Thornton pystyy puolustamaan vastustajan isoja pelaajia, mutta on toisaalta hyökkäyspäässä uhka myös kauempana korista. FoKoPo-kaudellaan Thornton heitti keskimäärin 17 pistettä per ottelu. Kakkosten onnistumisprosentti oli 50,6 ja kolmosten mainio 48 prosenttia. Levypalloja hän otti 9,2 ottelua kohden.

Northwest Missouri State –yliopiston kasvatti pelasi toissa kaudella kuusi ottelua Korisliigaa Tampereen Pyrinnössä. Thornton pelasi hieman alle 20 minuuttia ottelua kohden ja teki keskimäärin 7 pistettä.

 

FoKoPon päävalmentaja Jouni Grönroos kertoo kuulleensa sattumalta, että Thornton olisi saatavilla Forssaan. Thorntonin kaltaisen kokeneen pelaajan saaminen pelaamaan divaritasolle ei ole helppoa, mutta sopimusta edesauttoi se, ettei Thornton ole pelannut viime kaudella.

-Juttelin miehen kanssa pitkään ja hän vakuutteli harjoitelleensa Virossa ja olevansa hyvässä kunnossa. Hyvä kunto on aina suhteellinen käsite ja siitä saadaan käsitys kun mies saapuu Suomeen, Grönroos kertoo.

Thornton on tällä hetkellä USA:ssa, mutta tulossa lähiaikoina perheensä luo Viroon. Grönroos kaavailee, että mies voisi tulla näyttämään kuntoaan Forssaan heinäkuussa FoKoPon järjestämälle leirille. Thorntonin sopimukseen kuuluu try out, eli lopullinen päätös tehdään kauden lähestyessä.

-Thornton pelasi hyvän kauden FoKoPossa. Pyrinnässä rooli ei ollut ehkä hänelle omin ja loukkaantumisetkin kiusasivat. Hän on monipuolinen kaveri, joka on divaritasolle oikein 4–5-paikkojen pelaaja, mutta pystyy pelaamaan myös kolmospaikkaa. Hänellä on halu pelata täysillä ja uskomme hänen tuovan nuoreen joukkueeseemme myös henkistä johtajuutta, päävalmentaja tuumii.

-Markus (Molenius) ja Henri (Kotavuo) pelasivat Thorntonin kanssa FoKoPossa liigaa ja kumpikin kehui häntä tosi mukavaksi kaveriksi, Grönroos jatkaa.

Thornton tosiaan vaikuttaa olevan intoa täynnä kauden alla ja on erittäin tyytyväinen mies sopimuksen varmistuttua.

-Olen palaamassa erittäin suurella innolla takaisin Forssaan. Aion antaa joka päivä kaikkeni sen eteen, että joukkue voittaa pelejä ja taistelee sarjan kärkisijoituksista. Haluan, että forssalaiset ihmiset saavat olla ylpeitä joukkueestamme, hän sanoo FoKoPon tiedotteessa.

 

FoKoPo teki vuoden mittaisen sopimuksen myös 21-vuotiaan Aku Haikosen kanssa. Kaksimetrinen Haikonen pelasi viime kaudella Porvoon Tarmossa divisioona A:ta 18 ottelun verran ja teki 3,6 pistettä ottelua kohden. Lahdessa koripallo-oppinsa saanut Haikonen on samaa SM-mitaleita voittanutta Namika Lahden 1996 syntyneiden ikäluokkaa, johon kuuluvat FoKoPossa aiemmin pelanneet Juho-Matti Henttonen, Aapeli Alanen ja Cihat Altunel.

FoKoPolla on nyt kahdeksan sopimuspelaajaa. Aiemmin sopimukset ovat tehneet Markus Molenius, Semi Saari, Henri Kotavuo, Johan Kotavuo, Konsta Mastomäki ja Antti Heinonen.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic