Lounais-Häme

Tialan tykki lauloi voitokkaasti

Jokioisten pelaa ensi viikonloppuna lohkovoittajien välisessä kamppailussa noususta Ykköspesikseen, tai vaihtoehtoisesti varmisti sunnuntaina nousunsa. Asiasta ei ole vielä varmuutta edes Koetuksen leirissä, eikä Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi ole vastannut puhelimeen, kun Forssan Lehti on yrittänyt tiedustella, miten asia etenee.

Se on joka tapauksessa varmaa, että Koetus voitti etelälohkon. PunaMustat Helsingistä kaatui ratkaisevassa ottelussa Jokioisilla. Kuopio voitti itälohkon kolmanessa taistossa Lahden. Jos aiempi linja pitää, Puijon Pesis ei voi nostaa toista joukkuettaan ykköseen, jolloin paikka lankeaa pelaamatta Koetukselle.

-En tiedä itsekään miten tässä edetään. Kun ei ole tietoa, me valmistaudumme pelaamaan. Jos tulee tieto, ettei ensi viikonloppuna tarvitse pelata, sitten saunomme, Koetuksen pelinjohtaja Jani Salmi tuumi taiston tauottua.

 

Itse ottelussa Koetus ja PuMu järjestivät melkoisen vaiherikkaan trillerin. Molempien sisäpeli alkoi hermostuneesti, Koetuksen suorastaan surkeasti, mutta toisessa vuoroparissa alkoi tapahtua.

Ensin iltapäivän sankari ja Koetuksen ykköspalkittu Miro Tiala löi hidastetun kolmospuolelle ja Juha-Matti Reini ehti juuri kotipesään. Perään lohkon lyöjäkuningas Riku Tainio löi hyvin samantyyppisellä lyönnillä Mika Reinin kotiin.

PunaMustien kavennuksen löi jokeri Lauri Helin kotiuttamalla välilyönnillä Henri Häkkilän. Kolmannen tasoittavalla vieraat tekivät kaksi juoksua – ensin harhaheiton turvin ja perään Helin löi kolmoskopparin eteen lyönnin, jolla Tuomo Allinen ehti kotiin. Näin Koetus tarvitsi viimeisessä vuoroparissa vähintään juoksun.

Juoksuja tuli jopa kaksi. Tainio purki ajolähdön kotiuttamalla Oskari Frimanin. Jakson voittojuoksu syntyi osittain epäselvästi, mutta tyylikkäästi. Häkkilä syötti korkean tolpan, Eemeli Vanhatalo pinkoi jo lipun ohi, kun Juha-Matti Reini osui palloon ja näpy riitti kotiuttamaan Vanhatalon.

PunaMustat ei tasoittavalla juoksua saanut aikaan, joten jaksovoitto kotijoukkueelle.

 

Toinen jakso alkoi vieraiden tahdissa. Jarno Kokko löi merkkaamattomalla välilyönnillä Santeri Rinta-Rahkon kotiin, mutta Koetus ei tästä lannistunut. Tainio löi ajolähtötilanteessa saumaan ja Janne Vepsäläinen ehti kotiin.

Seuraavassa ajolähtötilanteessa nähtiin yksi kauden hienoimmista lyönneistä, joka vaati ripauksen onneakin. Miro Tialan tarkka sivallus painui kakkospuolelta läpi huoltorakennusten väliin ja kenttä rullasi. Tiala kiersi kunnarin ja taululla komeilivat lukemat 5-1, mistä vierasjoukkue ei enää toipunut. Kuin kirsikaksi kakun päälle Akseli Åberg vielä kotiutti Tialan vieraiden ulkokentän avustuksella ja peli oli käytännössä selvä.

-Ihan loistava fiilis. Tämä oli hyvä nousu meiltä lauantaisen jälkeen. Uskalleettiin lyödä, Miron tykitys oli sellainen jokotai-lyönti, Salmi totesi.

-Ihan niin rennosti ei kyetty pelaamaan kuin haluttiin, mutta Miron läpilyönnin jälkeen peli rentoutui, hän jatkoi.

 

Jos Koetuksen pelit jatkuvat, se matkustaa lauantaina Kuopioon. Toisen kerran joukkueet kohtaavat sunnuntaina Jokioisilla. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic