Lounais-Häme

Tiedätkö, koska määräaikainen matkapuhelinsopimuksesi päättyy? – Sen voi nyt tarkistaa tekstiviestillä

Palvelun avulla pyritään välttämään ongelmat, joita on liittynyt numeron siirtoon.
Uusi palvelu voi olla kuluttajalle hyödyksi esimerkiksi silloin, kun hän saa liittymätarjouksen ja harkitsee palveluntarjoajan vaihtamista. Kuva: Tomi Kosonen LM
Uusi palvelu voi olla kuluttajalle hyödyksi esimerkiksi silloin, kun hän saa liittymätarjouksen ja harkitsee palveluntarjoajan vaihtamista. Kuva: Tomi Kosonen / LM

Kuluttajat ovat voineet tämän vuoden alusta lähtien tarkistaa tekstiviestillä matkapuhelimensa määräaikaisen liittymäsopimuksen voimassaolon.

Palvelu toimii niin, että kuluttaja lähettää tekstiviestin SOPIMUS (tai ruotsiksi ABONNEMANG) numeroon 18321. Hän saa maksutta vastausviestin, jossa kerrotaan määräaikaisen sopimuksen päättymispäivä.

Mikäli liittymäsopimus on toistaiseksi voimassa oleva, lähetetään tästäkin vastauksena tieto kuluttajan matkapuhelimeen.

Palvelu edistää kilpailua

Palvelu perustuu lakiin sähköisen viestinnän palveluista ja liikenne- ja viestintävirasto Traficomin antamaan tekniseen määräykseen. Palvelun tarkoituksena on edistää kilpailua.

Kuluttaja voi hyödyntää palvelua esimerkiksi silloin, kun hän saa liittymätarjouksen ja harkitsee palveluntarjoajan vaihtamista.

Palvelun avulla pyritään myös välttämään ongelmat, joita on ilmennyt siirrettäessä numeroa uudelle teleyritykselle. Usein siirto epäonnistuu, koska tieto sopimuksen päättymispäivästä ei välity oikein kuluttajalta uudelle teleyritykselle.

Uutta palvelua tukevat kaikki matkaviestinverkkopalveluita tarjoavat teleyritykset. Palvelun toteutusta valvoo Traficom.

Uusimmat

Fingerpori

comic