Lounais-Häme Forssa

Tiedottamisessa oli väärä marssijärjestys – Kauppakadun yrittäjät tiesivät järjestelyistä kaikkein viimeisimpinä

Urakoitsijan tehtävänä on tiedottaa työn etenemisestä. Ongelmista on käyty keskusteluja.
Kauppakadun remontti on edennyt aikataulussa. Pohja-asfaltit saataneen pintaan massojenvaihdon jälkeen perjantaina. Urakan on määrä valmistua syyskuun loppuun mennessä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kauppakadun remontti on edennyt aikataulussa. Pohja-asfaltit saataneen pintaan massojenvaihdon jälkeen perjantaina. Urakan on määrä valmistua syyskuun loppuun mennessä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Yrittäjien hermoja koetellut Kauppakadun saneeraus ei ole tiedottamisen suhteen mennyt putkeen.

Tieto kuluvan viikon poikkeusjärjestelyistä kantautui yrittäjien korviin harmillisen myöhään ja toisille vieläpä asiakkaiden välityksellä.

– Urakoitsija hoitaa tiedottamisen työhön liittyvistä asioista. Tässä tapauksessa tiedottamista ei ole tehty oikeassa järjestyksessä. Kun vahvistus saatiin asiaan, tiedotimme omasta puolestamme heti, Forssan kaupungin kunnallistekniikan päällikkö Henri Heikkilä kertoo.

Lue myös: Surkea tiedottaminen harmittaa Kauppakadulla – ”Oltaisiin voitu pitää vaikka viikko lomaa, jos olisi tiedetty asiasta ajoissa”

Kaupunki tiedotti asiasta median sekä omien nettisivujensa ja somen kautta forssalaisille heti tiedon saatuaan perjantai-iltapäivällä. Sen sijaan yritykset tai kiinteistönomistajat saivat virallisen tiedon Forssan Ympäristöurakoinnilta sähköpostitse vasta kello 17 jälkeen.

– Tiedottamisesta on käyty keskustelua urakoitsijan kanssa, Heikkilä kuittaa.

Ilman haittaa työ ei onnistu

Kaupungin näkökulmasta työt ovat muuten edenneet varsin mallikkaasti.

– Haittaa tuottamatta tällaista urakkaa ei pystytä tekemään. Työt on koetettu pyrkiä järjestämään niin, että haitta yrittäjille olisi mahdollisimman pientä. Vanhaa korjattaessa on aina haasteensa, Henri Heikkilä toteaa

Kauppakadulla työt ovat sujuneet aikataulussa ja valmistunevat sovitusti syyskuun loppuun mennessä.

– Urakoitsija pyrkii tekemään tällä viikolla työt niin, että pohja-asfaltit olisivat kadulla perjantaina. Toinen pinta vedetään myöhemmin. Jalkakäytävien kiveyksien teossa menee ensi viikko, Heikkilä jatkaa.

Tarkista kellarisi ja talojen rakenteet

Urakan aikana yrityksissä ilmi tulleet ikkunarikot, seinälaattojen irtoamiset ja kaapelirikot ovat kaupungin tiedossa. Syyt selvitetään myöhemmin. Kaapelit tuottavat aina haasteensa, sillä kaikkia ei kohdekarttoihin ole merkitty.

– Ideaalitilanne on, että ilmoitetaan heti, jos jotain tapahtuu. Meillä ei ole mahdollisuuksia kellareissa käydä, joten vastuu on myös kiinteistöjen käyttäjällä.

Heikkilä ei ollut pestissään vielä urakkasuunnitelmia tehtäessä, joten hän ei ota kantaa siihen, miten yrittäjät on suunnittelussa huomioitu.

– Suunnitelmat ovat olleet julkisesti nähtävillä ja kommentoitavissa. Se on aika, jolloin pitäisi vaikuttaa.

Hän ei usko yrittäjien kritiikkiin siitä, että Esko Aaltosen kadun ja Oikokadun jättäminen urakan loppuun olisi helpottanut saneeraustöiden aikaista sumaa.

– Ne ovat lyhyempiä ja nopeampia toteuttaa, kun esimerkiksi tietoliikennekaapeleita on vähemmän. Kauppakadun liikenteeseen niillä on silti iso merkitys. FL

Lue myös: Kauppakatu saneerataan ja yksi sen aikakausista jää historiaan – Katu oli joskus vilkas pikkuputiikkien keskittymä

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic