Lounais-Häme

Tiedustelulakipakettiin liittyvälle perustuslain muutokselle vihreää valoa perustuslakivaliokunnalta

Helsinki
21.09.2018, 12:54

Kotimaa

Tiedustelulakipaketin käsittely eduskunnassa etenee. Perustuslakivaliokunta esittää, että luottamuksellisen viestin suojaa koskeva hallituksen esitys hyväksytään muutettuna.
Ehdotettu perustuslain muutos tekisi mahdolliseksi siviili- ja sotilastiedustelulakien säätämisen. Tiedustelulakipaketti on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä.
Perustuslakivaliokunnan mukaan välttämättömistä rajoituksista viestin salaisuuteen voidaan säätää, jotta tietoa voidaan hankkia sotilaallisesta tai kansallista turvallisuutta vakavasti uhkaavasta toiminnasta.
Perustuslakivaliokunnan mukaan ei ole estettä sille, että perustuslain muutos käsiteltäisiin poikkeuksellisesti kiireellisessä menettelyssä. Mahdollisesta kiireelliseksi julistamisesta on tehtävä ehdotus asian toisessa istuntokäsittelyssä eduskunnassa. Kiireelliseksi julistaminen edellyttää, että viisi kuudesosaa eduskunnasta on sen takana.
Perustuslakivaliokunnan mietintö perustuslain muuttamisesta oli yksimielinen. Valiokunta piti mietinnön valmistumisesta tiedotustilaisuuden puoliltapäivin eduskunnassa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic