Lounais-Häme Lounais-Häme

Tiekunnilla huoli yksityistieavustuksista: Kunnilta toivotaan joustoa, kevätkokoukset peruuntuvat

Kevätkokoukset peruuntuvat, joten kunnilta toivotaan joustoa tukien myöntämisessä.
Yksityisteiden kunto on heikko haastavan talven jälkeen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Yksityisteiden kunto on heikko haastavan talven jälkeen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tiekunnilla on huoli yksityistieavustusten kohtalosta. Koronapandemian vuoksi tiekunnat joutuvat jättämään kevätkokouksiaan väliin. Kevätkokouksissa on perinteisesti päätetty avustushakemuksesta, ja kunnat päättävät yksityistieavustusten jakamisesta hakemusten perusteella.

– Suomen Tieyhdistys toivoo, että tässä äärimmäisen poikkeuksellisessa tilanteessa kunnat voisivat joustaa yksityistieavustusten hakuprosessissa. Yksityisteiden merkitys kansantaloudelle ja kuntalaisten arkiliikkumiselle ei vähene pandemian vuoksi, johtaja Simo Takalammi Suomen Tieyhdistyksesta vetoaa.

Takalammin mukaan osa kunnista on toiminut etupainotteisesti ja ilmoittanut, että tiekunnilla on mahdollisuus hakea yksityistieavustuksia ilman tiekunnan kokouksen päätöstä.

Urjalassa asuva tieisännöitsijä Simo Närvänen on luottavainen kuntien joustavuuden suhteen.

– Olin juuri yhteydessä Jokioisten kuntaan avustushakemukseen liittyen. Kokous jää pitämättä, mutta kunnassa oli joustoa ja vastaantuloa.

Närvänen auttaa työkseen lähes 50 yksityistien tiekuntaa Etelä-Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä. Valtaosa kevätkokouksista on jouduttu perumaan. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

31.3.2020

Uusimmat