Lounais-Häme

Tiet voivat olla liukkaita pakkasyön jäljiltä - malttia kesärenkailla

Helsinki
06.10.2018, 13:22

Kotimaa

Eri puolilla Suomea kannattaa tänään ja huomenna autoilla varovasti erityisesti aamun tunteina. Ilmatieteen laitoksen mukaan sateet ja teille kertynyt kosteus olivat aamulla liukastuttaneet tienpintoja erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Etelä-Lapissa.
Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo Twitterissä, että tiet ovat olleet liukkaita myös Keski-Suomen alueella. Poliisi selvitti varhaisaamun aikana lieviä peltikolareita ja ulosajoja esimerkiksi Jyväskylässä, Laukaassa ja Jämsässä.
Samoin Itä-Suomessa oli liukas aamu. Itä-Suomen poliisin Twitter-päivityksen mukaan aamun aikana alueella oli 11 tieltä suistumista. Vakavia loukkaantumisia ei kuitenkaan ole tiedossa.
Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Kaisa Solin sanoo teiden olevan jäisiä ja lumisia Pohjois-Lapissa. Myös Liikennevirasto on varoittanut huonosta ajokelistä Lapissa lumisateen ja lumisten tienpintojen vuoksi.
Pohjoisessa monissa autoissa on kuitenkin jo talvirenkaat, joten liukastelun riski on pienempi kuin etelämmässä.
– Jos tällaista liukkautta olisi keväällä, tilanne ei olisi vaikea. Nyt ihmiset kuitenkin vasta taas totuttelevat talvioloihin, Solin sanoo.
Myös iltaisin tiet muuttuvat liukkaiksi, kun lämpötila alkaa laskea.

https://twitter.com/SiSuPoliisi/status/1048443788715327489
https://twitter.com/PoliisiIS/status/1048457652404150273

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti