Lounais-Häme

Tieto-Finlandiasta kilpailee muun muassa Risto Siilasmaan Nokia-kirja

Helsinki
05.11.2018, 10:21

Kulttuuri

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnosta kilpailee tänä vuonna muun muassa Risto Siilasmaan ja Catherine FredmaninNokian vaiheita käsittelevä kirja Paranoidi optimisti.
Lisäksi ehdolla ovat muun muassa Ville Similän ja Mervi Vuorelan kirja popyhtye Ultra Brasta, Kaisa Haatasen ja Sanna-Mari Hovin kuninkaallisten elämää käsittelevä teos Monarkian muruset sekä Helena Ruuskan kirja taiteilija Hugo Simbergistä.
Ehdolla on myös sisällissodan vaiheita käsittelevä Seppo Aallon teos sekä Tuomas Aivelon kirja loisista.
Voittajan valitsee elokuvaohjaaja Virpi Suutari. Ehdokkaat valitsi tietokirjallisuuden valintalautakunta, johon kuuluvat lautakunnan puheenjohtaja, viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Johanna Vesikallio sekä toimittaja Tuomas Kaseva ja kirjakauppias Heli Kuvaja.
Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa. Viime vuonna palkinto myönnettiin Riitta Kylänpään teokselle Pentti Linkola – Ihminen ja legenda.
Tällä viikolla julkistetaan myös muiden kirjallisuuspalkintojen ehdokkaat. Keskiviikkona kerrotaan, mitkä teokset kilpailevat lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnosta. Perjantaina paljastetaan kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat.
Finlandia-palkinnot jaetaan keskiviikkona 28. marraskuuta.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti