Lounais-Häme Jokioinen

Tietotalon kehittämisellä on Jokioisilla eri vaihtoehtoja ulkoistamiseen ja myyntiin asti - Tilojen markkinointia on ainakin lisättävä

Kiinteistöä voi kehittää, markkinoida, ulkoistaa tai myydä.
Tietotalon sydämenä toimii kahvioravintola Wendla.

Tietotalon toiminnan kehittämisessä on muitakin vaihtoehtoja kuin tyhjien tilojen valjastamien majoituskäyttöön.

Jokioisten kunnanhallituksen asettama Tietotalon kehittämistyöryhmä päätyi muutamaan ratkaisuvaihtoehtoon. Ne ovat kiinteistön kehittäminen, kiinteistön ulkoistaminen, osa- tai kokovuokraus tai sitten myynti kokonaisuudessaan. Kiinteistön markkinointi kytkeytyy niihin kaikkiin.

– Tilojen markkinointia pitää ilman muuta jatkaa ja tehostaa, koska se on hyvä ja lähellä kaikkea. Tietysti vuokraaminen ulos tai myyminen on teoriassa myös mahdollista, sanoo kunnanjohtaja Jarmo Määttä.

Ratkaisuvaihtoehdot eivät ole toisensa poissulkevia. Ne sisältävät mahdollisuuden esimerkiksi osittaiselle hotellirakentamiselle tai muulle vaihtoehdolle.

Maanantaina kokoontunut kunnanhallitus päätti varata rahoitusta Tietotalon palvelujen tuotteistamiseen ja varausjärjestelmän uusimiseen sähköiseksi. Rahoituksen suuruudesta ei päätetty.

Tietotalon kehittäminen kysyy kannattavuutta ja kunnan rahkeita, vaikka hankkeeseen kosittaisiin mukaan yrittäjiä, yhdistyksiä ja Lukea.

Ulkoistaminen vähentäisi vastuita ja nostaisi tilavuokria muttei mahdollistaisi enää ilmaistiloja kuntalaisille tai yhdistyksille. Omistajarakenne voi koitua myös haasteeksi.

Myynti kokonaisuudessaan poistaisi kunnan vastuun ja kulut kiinteistöstä, mutta kunnalla ei olisi enää vuokrattavia tiloja tarjolla. Lisäksi myyntiaika olisi todennäköisesti pitkä.

Tietotalon toiminta on ollut kannattavaa vain niinä vuosina, kun lähinnä Luonnonvarakeskus oli vuokrannut kaikki toimistotilat. Tällä hetkellä toinen toimistosiipi on tyhjillään ja toisesta siivestä vuokrattu noin puolet.

Tietotalon kehittämistyöryhmään ovat kuuluneet Satu Nurmi (puheenjohtaja), Pauli Myllyoja, Janne Roininen, Petri Into, Jaakko Leskinen, Ursula Mansikka ja Jarmo Kujanpää (sihteeri).

– Suurin arvo työssä on ollut siinä, että pohdintaan on osallistunut enemmän ihmisiä kuin vain muutama virkansa puolesta, toteaa Määttä. FL

Asiasanat

Näkoislehti

26.9.2020

Fingerpori

comic