Lounais-Häme

Tietotalon ravintoloitsija vaihtumassa

FeedIn oy aloitti ravintola Ruuhen yrittäjänä Jokioisten Tietotalolla viime marraskuussa. Yrityksen ja Jokioisten kunnan välinen sopimus päättyy heinäkuun lopulla. Käytännössä se tarkoittaa, että FeedIn ei toimi jatkossa Ruuhen lounasravintoloitsijana, mutta yritys jatkaa tilausravintolapalvelujen tarjoamista Tietotalon asiakkaille.

Syynä sopimuksen päättymiseen on erimielisyys kunnan perimän vuokran suuruudesta. FeedIn oy:n yrittäjä Minna Alakoski on ihmeissään siitä, että kunta päätti yksipuolisesti korottaa vuokraa merkittävästi, kuten Alakoski toteaa.

-Ei tämä mikään kultakaivos ainakaan aluksi ole. Ilmassa on ollut paljon avoimia kysymyksiä, joihin olisimme halunneet esittää vastauksia kunnanhallitukselle, mutta meitä ei haluttu kuulla. En tiedä, mihin korotus perustuu, päätöstä ei selitetty meille sen enempää, Alakoski toteaa.

Jokioisten kunnanhallitus päätti viime maanantain kokouksessaan yksimielisesti, että vuokraksi tulee minimissään 2 500 euroa kuukaudessa tai 9 prosenttia liikevaihdosta.

 

Kunnan virkamiesten kanssa käydyissä neuvotteluissa FeedIn halusi yksinmyyntioikeuden kaikkiin tietotalon tiloihin (juhla-, kokous- ja ravintolatilat sekä saunaosasto) ja tapahtumiin siten, että yksinmyyntioikeus ja vapaa hinnoitteluoikeus koskee tarjoilu-, kioski-, kanttiini-, grilli- ja ravintolatoimintaa, johon liittyy elintarvikkeiden ja alkoholin myyntiä.

Sopimus olisi myös tarkoittanut niin sanotun kaksihintajärjestelmän purkamista eli paikallisten yhdistysten ja tietotalon omien toimijoiden (toimistovuokralaiset) 50 prosentin alennusten poistamista. Kunnanhallituksen mukaan kunnan ulkopuolisen tahon olisi vaikea ratkaista keitä alennus koskee ja keitä ei.

Alakoski sanoo, ettei yrittäjä voi eikä halua vaikuttaa vuokrahintoihin, vaan kunta tekee niiden osalta, kuten haluaa. Palvelut yritys halusi yksinoikeudella kokonaisuuden selkeyttämiseksi. Tällä hetkellä kuka tahansa voi tulla vastaamaan tarjoilusta Tietotalon tapahtumiin.

-Olemme tehneet kovan työpanoksen ja halunneet kehittää Tietotaloa, joten meillä pitäisi olla tieto, kuka on vuokrannut tiloja. Varauskalenteri luvattiin meille, mutta sitä ei ole toimitettu. Meillä ei ole ollut tietoa vuokrauksista, joten emme ole voineet myydä tilaisuuksia halutusti.

 

Alakoski huomauttaa, että FeedIn tekee Ypäjällä paikallisten yhdistysten ja urheiluseurojen kanssa eri tapahtumissa toimivaa yhteistyötä ja haluaa tukea seurojen toimintaa Jokioisillakin resurssiensa sallimissa rajoissa.

-Kaikki on meidän puolesta neuvoteltavissa. Viime joulumarkkinatkin Tietotalolla toimivat hyvin. Koko asiassa varmasti kaikilla oli hyvä tahtotila. Olisin toivonut, että joku kompromissi olisi löytynyt, Alakoski sanoo.

Lounasravintolatoiminnan päättyminen Jokioisilla ei vaikuta ainakaan tässä vaiheessa FeedInin henkilöstötilanteeseen. Yrityksen toiminta jatkuu normaalisti Ypäjällä Ratsumestarissa, Villa Emiliassa ja Ypäjä Country Clubilla. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/49676-jokioinen-tutkii-tietotalolle-majoitustiloja

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/41291-jokioisille-uusia-ruokapaikkoja

Uusimmat

Fingerpori

comic