Lounais-Häme

Tilaaja, Forssan Lehti ilmestyy tänään näköislehtenä – Tästä pääset päivän lehteen

Hämeen Sanomien ja Forssan Lehden verkkopalveluista paljastui tiistaina tietoturvaongelma.

Forssan Lehti näköislehti ilmestyy verkossa ja sovelluksessa joka päivä, myös tänään vapunpäivän jälkeisenä maanantaina 2.5.
Tilaaja, kirjaudu sisään forssanlehti.fihin tai sovellukseen, sen jälkeen pääset lukemaan päivän lehden näköislehtenä.

Tässä maistiaiset maanantain näköislehdestä:

 Kuva: Tuire Punkki

Kuva: Tuire Punkki

1. Isillä on yllättävän suuri merkitys siihen, oppivatko lapset pitämään kasviksista ja marjoista, sanoo tutkija Kaisa Kähkönen . Hänen mukaansa on tärkeää opettaa lapset terveelliseen ruokaan myös ottamalla heidät mukaan kauppareissuille ja ruuanlaittoon.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

 Kuva: Paula Pohjamo

Kuva: Paula Pohjamo

2. Poliisi on läsnä katukuvassa, joten miksei poliisi olisi myös muissa paikoissa, joissa ihmiset ovat. Näin miettii omaa työnkuvaansa Itä-Suomen poliisilaitoksen nettipoliisi Daniel Kalejaiye .

– Nimenomaan tässä ajassa tarvitaan positiivisuutta. Tuntuu, että kaikki on jotenkin sekaisin. Vanhemmat eivät tiedä miten lapsia kasvattaa ja miten puuttua, jos jokin menee pieleen, Kalejaiye sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

 Kuva: Kai Sinervo

Kuva: Kai Sinervo

3. Kahvi on nyt huippukallista, mutta paahtimo Kahiwan toimitusjohtaja Joonas Reinikainen näkee asiassa hyviäkin puolia:

– Kahvia pitäisi tehdä juuri sen verran kuin aiotaan nauttia, eikä keittää hävikkiä. Suomalaisista sanotaan, että juomme eniten kahvia maailmassa. Itse asiassa suomalaiset kaatavat eniten kahvia viemäriin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Interrail-juliste. Kuva: Rautatiemuseo

Interrail-juliste. Kuva: Rautatiemuseo

4. Interrail alkoi kesällä 1972, tasan 50 vuotta sitten. Edullinen matkustusmahdollisuus oli Suomen nuorille ennenkokematon mahdollisuus, josta tuli suoranainen sukupolvikokemus. Yksi ensimmäisistä interreilaajista oli sittemmin muun muassa poliitikkona tunnetuksi tullut Pekka Sauri .

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

 Kuva: LUT

Kuva: LUT

5. Ruplan arvo ei tule nousemaan, vaikka sota loppuisi, sanoo Lappeenrannan–Lahden teknillisen yliopiston LUT-kauppakorkeakoulun professori Juha Väätänen . Venäjällä on Väätäisen mukaan edessä pitkä taantumajakso, jolla on vaikutuksensa myös Suomen talouteen.

Tilaaja, kirjaudu sisään hameensanomat.fihin tai sovellukseen, sen jälkeen pääset lukemaan päivän lehden näköislehtenä.

Uusimmat

Fingerpori

comic