Tilanne jännittynyt Venäjän ja Ukrainan välillä Mustallamerellä - Venäjä sulkenut Kertshinsalmen

Kiova
25.11.2018, 17:37

Ulkomaat

Ukrainan ja Venäjän välit ovat kiristyneet Mustallamerellä syntyneen kiistan takia. Sen seurauksena Venäjä on estänyt pääsyn Mustaltamereltä Asovanmerelle sijoittamalla tankkerin Kertshinsalmen ylittävän sillan alle, kertoo BBC.
Ukrainan mukaan Venäjän rajavartioston alus kolhi ukrainalaista hinaajaa Mustallamerellä tänään.
Tapahtuman aikaan kolme ukrainalaisalusta oli matkalla Mustanmeren rannalla sijaitsevasta Odessasta Asovanmeren rantakaupunkiin Mariupoliin. Ukrainan mukaan kyse oli ”avoimen aggressiivisesta toiminnasta”.
Hinaajan moottoriin, ulkokuoreen ja suojakaiteeseen tuli vahinkoja törmäyksessä. Hinaaja jatkoi matkaansa tapahtuneesta huolimatta, Ukrainan laivasto sanoi.
Venäjän mukaan Ukrainan alukset olivat Venäjän vesialueella. Lisäksi Venäjä syytti ukrainalaisia ”provosoivasta toiminnasta”.
Krimin niemimaan liittäminen Venäjään keväällä 2014 muutti Asovanmeren tilannetta perusteellisesti. Entisestään se kärjistyi reilu puoli vuotta sitten, kun Venäjän rakentama silta Kertshinsalmen yli valmistui ja Venäjä ryhtyi järjestelmällisesti tarkastamaan Asovanmerelle saapuvia ja sieltä lähteviä laivoja.

https://www.bbc.com/news/world-europe-46333976

STT

Uusimmat

Fingerpori

comic