Lounais-Häme

Timanttinen show aloittaa joulun

Timanttinen Joulushow kuuluu forssalaiseen jouluperinteiseen jo itseoikeutetusti. Paikallisin voimin toteutettava show on monelle laskeutuminen kohti jouluaattoa.

Vaikka tapahtuma itsessään on vuosia vanha, ei sen perinteisiin tuijoteta liian tiukasti.

-Kyllä jotain uutta pitää aina keksiä, että taas saamme yleisölle wow-efektiä. Valot ovat ennenkin olleet mahtipontiset, mutta tänä vuonna yleisölle tarjotaan uutta ja yllättävää, lupaa showmanager Kalle Lahtinen.

Paikallisten esiintyjien lisäksi tänä vuonna on mukana myös paikallisia tekijöitä. Sanni Grahn-Laasosen esittämänä kuullaan Laura Luoman säveltämä kappale, Elli Lukander puolestaan esittää Riku Kylmäsen sanoittaman laulun.

Uudistunut on myös tapahtuman lipunmyynti. Tänä vuonna sai alakatsomosta varata mieleisensä paikan.

-Ihan Cheekiin emme yltäneet, mutta viikossa alakatsomo myytiin loppuun. Lippuja on kuitenkin vielä saatavissa, Lahtinen sanoo.

Hänen mukaansa Feeniks alkaa olla tapahtumalle liian pieni, mutta toisaalta yksi konsertti antaa ainutlaatuisen kokemuksen.

– Työväentalolle palaaminen tarkoittaisi useamman konsertin järjestämistä. Se olisi varsinkin muualla opiskeleville esiintyjille liian raskasta, pohtii Lahtinen.

Konsertin tuotto menee hyväntekeväisyyteen, mikä on yksi sen vetovoimatekijöistä. Viimevuotisen shown tuotto lahjoitettiin Forssan kaupungille käytettäväksi lasten ja nuorten liikunnan edistämiseen.

Kokoon kerätty summa oli 10 000 euroa, jolle löytyi kaupungin toimesta monta käyttökohdetta.

Rahalla hankittiin keppihevosrata ja keppihevosia. Rataa käytetään erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Lisäksi rata keppareineen kiertää kouluissa ja päiväkodeissa kouluvuoden aikana.

Osa Timanttisen konsertin tuotosta käytettiin höntsäkerhojen ohjaajien palkkaamiseen ja kerhojenjärjestelykuluihin. Viime kesänä esimerkiksi Lamminrannassa oli viikoittain höntsäkerho yläkouluikäisille.

Vesihelmen käyttöön hankittiin Wibit-rata, jonka avulla viihdeuimalaan tuodaan vesihuvipuistomaisuutta.

Potista riitti rahaa myös lasten ja nuorten harrastuskalenterin toteuttamiseen. Kalenteri löytyy netistä osoitteesta http://www.forssa.fi/vapaa-aika-ja-matkailu/liikunta/liikuntatarjonta/lasten-ja-nuorten-harrastekalenteri/.

Joulushown tuotto käytetään lasten ja nuorten liikunnan ja kulttuuriharrastusten edistämiseen. FL

Timanttinen Joulushow Forssan urheilutalo Feeniksissä perjantaina 22.12. klo 18.

Uusimmat

Fingerpori

comic