Lounais-Häme Forssa

Timanttisen Joulushow'n järjestäjät vetävät henkeä, mutta suunnittelevat jo ensi vuotta

Joulun tunnelmaan pääsee show'sta tuttujen Elli Lukanderin sekä Kasperin ja Markon joulukonserteissa.
Timanttinen Joulushow on vetänyt viime vuosina Feeniksin täyteen yleisöä, mutta tänä vuonna huilataan. Perinteiset vanhainkoti- ja sairaalakäynnit hoidetaan tänäkin vuonna, lupaa showmanager Kalle Lahtinen.

Hyväntekeväisyystapahtuma Timanttinen Joulushow on järjestetty Forssassa 12 kertaa peräkkäin joulun alla, mutta tänä vuonna tapahtumaa ei järjestetä. Showmanager Kalle Lahtinen kertoo, että taustalla on parikin syytä.

– Show’n nuoret tekijät ovat kasvaneet ja moni on lähtenyt muualle opiskelemaan. Itse olen tällä hetkellä töissä kiinni Helsingissä. Järjestelyt ovat aika raskas ja rankka setti. Olemme itse nostaneet tason korkealle ja halunneet pitää siitä kiinni, siksi emme lähde järjestämään tapahtumaa puolivillaisesti, Lahtinen sanoo.

Lahtisen mukaan on hienoa, että Timanttisesta Joulushow’sta tutut artistit Elli Lukander sekä Kasper ja Marko ovat järjestämässä omia joulukonserttejaan. Kasperin ja Markon joulukonsertti on kuultavissa Forssan kirkossa lauantaina 8. joulukuuta klo 18. Elli Lukanderin Joulun kanssas jaan -konsertti on kuultavissa ravintola Vanhassa Värjärissä perjantaina 14. joulukuuta klo 19.

– Emme halunneet blokata heidän konserttejaan, mutta niiden takia emme Timanttisesta Joulushow’sta päättäneet tältä vuodelta luopua. Jo elokuussa oli keskustelua, että vedettäisiin tänä vuonna henkeä. Helppo päätös ei ollut, ja vieläkin pyörii mielessä, pitäisikö se sittenkin järjestää, Lahtinen toteaa.

 

Lahtinen vakuuttaa, että järjestäjillä on aito halu jatkaa tapahtuman toteuttamista. Lahtinen toivoo, että tapahtumalle löytyisi myös uusia järjestäjiä, jos kaikkien vanhojen paukut eivät riitä.

– Olisihan se tosi surullista, jos tapahtumaa ei jatkettaisi. Palaute on ollut sen suuntaista, että Timanttista Joulushow’ta kaivataan. Toivottavasti välivuosi antaa kaikille lisävirtaa, Lahtinen sanoo.

 

Timanttinen Joulushow on järjestetty eri formaateilla 12 vuoden ajan. Aluksi vähän pienemmissä ympyröissä, mutta tapahtuma kasvoi koko ajan. Tapahtuman tuotot on joka vuosi ohjattu eri hyväntekeväisyyskohteisiin. Parhaana vuotena 2016 show tuotti hyväntekeväisyyteen lähes 10 000 euroa.

Vuodesta 2013 Forssan kaupunki on hoitanut tapahtuman rahaliikennettä ja kirjanpitoa. Kaupungilta saatujen tietojen mukaan tapahtuma tuotti viime vuonna yli 4 000 euroa. Vuonna 2015 tuotto oli lähes 8 000 euroa, vuonna 2014 päästiin 4 500 euroon. Vuoden 2013 tuotto oli 3 000 euroa.

– Tuotto on käytetty erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin. Merkittävin yksittäinen hankinta on Vesihelmeen ostettu Wbit-rata, kertoo Forssan kaupungin sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen. FL

 

 

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic