Lounais-Häme

Timmissä kesäkunnossa

Henri Hakala oli hurjassa iskussa voimailun osalajien Forssan mestaruuskilpailuissa lauantaina Vesihelmessä.

Alle 110-kiloisiin painonsa pudottanut Hakala punnersi penkiltä raakana muhkeat 215 kiloa ja nosti maasta tasan 300 kiloa. Mies oli itsekin tyytyväinen päivän saldoonsa, vaikka penkkienkka 225 kiloa jäi nyt nostamatta.

-Täytyy olla tyytyväinen siihen nähden, että painoa on kuusi kiloa vähemmän kuin normaalisti. Paino on pudonnut ihan aamulenkeillä, portaalainen Hakala jutteli.

Hakalan seuraava tähtäin on rikkoa voimanostossa 850 kilon yhteistulos. Hän arvelee sen syntyvän 300 kilon kyykyllä, 220 kilon penkillä ja 330 kilon vedolla.

Ja voi olla, että sarjakin pysyy aiempaa alhaisempana.

-Onhan se kivampi olla alle 110-kiloisissa kuin alle 125-kiloisissa. Eikä tuo painonpudotus ole näyttänyt vielä syövän voimiakaan, Hakala kertoi.

Valdur Paavilaisen järjestämissä kisoissa oli taas mukana ilahduttavasti naisnostajia. Nuorta voimaa edustivat forssalaiset Jessika Hakamäki ja Jonna Korte.

Korte tyytyi tällä kertaa pelkkään penkkiin, jossa nousikin 70 kiloa alle 67,5-kiloisiin. Tulos on sarjaan FPO-liiton epävirallinen SE.

Hänen kaverinsa Hakamäki teki samassa painoluokassa kaksi lajia, penkistä nousi 55 kiloa ja maasta 135 kiloa.

-Laihdutin ja innostuin sitten nostamaan ja kisaamaan Jonnan kanssa. Tavoitteena on nostaa aina vaan enemmän, Hakamäki jutteli.

Osalajikisoissa oli ohjelmassa myös perinteistä painonnostoa. Siinä parasta tekniikkaa esitti Juha Pelto-Huikko. Kesällä 23 vuotta täyteen saava Pelto-Huikko punnersi 85 kiloa, tempaisi 105 ja työnsi 135 kiloa. Kolmen lajin yhteistulos oli 325 kiloa.

Nykyään nostetaan virallisesti vain tempausta ja työntöä, mutta Paavilainen halusi tarjota nostajille mahdollisuuden kokeilla myös punnerrusta.

-Ihan tyytyväinen olen. Tempauksessa olisin halunnut nostaa 110 kiloa, mutta se ei nyt mennyt, alle 90-kiloisissa nostava forssalaislupaus kertoi.

Pelto-Huikko nyrkkeili ja kävi salilla ennen kuin alkoi harrastaa painonnostoa. Nyt takana on kaksi vuotta nostotreeniä.

-Innostuin painonnostosta, kun katsoin venäläisten huippunostajien Dmitri Klokovin ja Ilya Ilinin nostoja netistä. Laji näytti hienolta.

Pelto-Huikolla on kovat tavoitteet. Matkaa niihin on vielä, mutta taival on hyvällä alulla.

-Tähtäimessä on 300 kilon yhteistulos. Katsotaan, miten se onnistuu, Pelto-Huikko tuumasi.

Raskaimmat raudat punnerruksessa, 90 kiloa, nosti suorille käsille Ari Nokelainen alle 110-kiloisissa. 72,5 kiloa temmannut ja 102,5 kiloa työntänyt Nokelainen urakoi päivän mittaan Vesihelmen kisoissa kaikki muut lajit paitsi uutuutena mukana olleen kahvakuulan.

Kahvakuulalle parhaiten kyytiä antoi forssalainen Joni Öhberg. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic