Lounais-Häme

Timo Heinonen äänesti aiemmin kannattamaansa kansalaisaloitetta vastaan: "Perintöverosta luopuminen oli törmäämässä seinään"

"Verotuksen yksittäistä näin isoa palasta ei katsottu mahdolliseksi kumota irrallaan muista veroratkaisuista."
Kokoomuksen loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen.

Hämeen vaalipiirin kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) vastusti perintö- ja lahjaveron poistoa vaativan kansalaisaloitteen etenemistä eduskunnassa, vaikka oli aiemmin puhunut aloitteen puolesta ja kannustanut ihmisiä allekirjoittamaan aloitteen.

Asiasta ensimmäisenä uutisoinut Helsingin Sanomat kuvailee absurdiksi kokoomuksen päätöstä, että eduskunnan valtiovarainvaliokunta ei tee mietintöä perintö- ja lahjaveron poistoa vaativasta kansalaisaloitteesta. Kokoomus on ajanut kaikista puolueista innokkaimmin perintöverosta luopumista.

Käytännössä kansalaisaloite hautautuu, eikä etene eduskunnan suuren salin käsittelyyn.

 

Mietintöä vastaan äänesti myös aloitteen itse allekirjoittanut ja aikaisemmin sen puolesta puhunut Timo Heinonen.

Oppositio äänesti mietinnön puolesta, mikä sai SDP:n kansanedustajan ja valtiovarainvaliokunnan jäsenen Timo Harakan piikittelemään erityisesti Timo Heinoselle.

– Allekirjoitit kansalaisaloitteen perintöveron poistamisesta, kehotit muitakin Twitterissä, pidit kannatettavana ja tärkeänä lähetekeskustelussa 11.10.18 – mutta nyt äänestit sen puolesta, että haudataan ilman mietintöä, Harakka kirjoitti Twitterissä Heinoselle.

 

Timo Heinonen kommentoi Hämeen Sanomille, että kansalaisaloite oli käytännössä mahdottoman esteen edessä.

– Perintöverosta luopuminen oli törmäämässä eduskunnassa seinään, sillä verotuksen yksittäistä näin isoa palasta ei katsottu mahdolliseksi kumota irrallaan muista veroratkaisuista ja lainsäädännöstä. Oppositio haistoi tilanteen ja olisi halunnut eduskunnan äänestyksestä hakea aika nopealla tahdilla kielteisen päätöksen perintöverosta luopumiselle. Tämä olisi pysäyttänyt taustaselvitykset muun muassa luovutusvoittoveron toimivuudesta korvaamaan Ruotsin tapaan perintöveroa, ja päätös olisi tietyllä tavalla betonoinut myös tulevaisuuden. FL


Lue myös: Timo Heinonen sai viisi tappouhkausta lehtijutun seurauksena – ”Timo Harakka käytti tilannetta hyväkseen ja kertoi hieman osatotuuksia”

Uusimmat

Näkoislehti

24.5.2020

Fingerpori

comic