Lounais-Häme

Timo Heinonen huolissaan heikentyneestä turvallisuuden tunteesta: "On kestämätön tilanne, että tällaisia rikoksia voi tapahtua"

Kuva: Juhani Salo

Loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) tuomitsee lauantain kannanotossaan Oulun seksuaalirikokset ja vaatii riittäviä toimia turvallisuuden palauttamiseksi. Heinosen mukaan turvallisuuden tunne on heikentynyt Suomessa.

– Tällaiset tapahtumat eivät kuulu Suomeen ja ne täytyy saada loppumaan. Mutta myös terrorismin uhka, kansainvälinen rikollisuus ja kasvavat huumeongelmat haastavat nyt turvallisena pidettyä maatamme, Heinonen toteaa.

Heinosen mukaan Suomeen tarvitaan lisää poliiseja, minkä lisäksi on löydettävä nopeat keinot esimerkiksi poistaa maasta henkilöt, jotka eivät tarvitse turvapaikkaa tai ovat uhka turvallisuudellemme.

– On kestämätön tilanne, että tällaisia rikoksia voi tapahtua ja edes kadut eivät kaikkialla ole enää turvallisia. On myös huolestuttavaa, että tällaiset Oulun kaltaiset tapahtumat pahimmillaan heikentävät myös suomalaisten halua auttaa heitä, jotka oikeasti apua tai esimerkiksi turvapaikkaa tarvitsevat, Heinonen sanoo.

Heinonen toivoo, että kaikki puolueet yhdessä päättäisivät laittaa sisäisen turvallisuuden kuntoon pitkäjänteisesti.

– Se vaatii poliisien määrän noston nykyisestä reilusta 7000:sta noin 8000:teen, mutta myös muun lainsäädännön päivittämistä muun muassa karkotusten ja maasta poistojen nopeuttamiseksi. Myös väkivalta- ja seksuaalirikosten tuomioita tulee edelleen koventaa, Heinonen toteaa.

Heinonen kuitenkin huomauttaa, että Suomi on edelleen maailman turvallisimpia maita, ja muistuttaa, että alle viisi prosenttia kansalaisista tekee yli puolet kaikista rikoksista. Myös henkirikoksia tehdään vähemmän kuin koskaan.

– Nämä erilaiset pahoinpitelyt ja ilkivallanteot ovat juuri niitä rikoksia, jotka vaikuttavat turvallisuudentunteeseemme, Heinonen sanoo. FL

 

Lue myös: Keittiön pöydässä käydyt keskustelut luovat turvallisuutta lapsille ja nuorille – ”Varmasti sinisilmäisyyttä on ollut, mutta toiseen ääripäähän eli kyynisyyteen ei tulisi mennä”

Uusimmat

Fingerpori

comic