Lounais-Häme

Timo Heinonen korjaa virheellistä lausuntoaan luontokohteista - "Virhe oli meidän ja silloin pitää nostaa käsi sen merkiksi ylös"

Kokoomuksen loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen. Kuva: Viki Salonen
Kokoomuksen loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen. Kuva: Viki Salonen

Forssan Lehti julkaisi sunnuntaina verkossa uutisen, jossa kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) kertoi olevansa huolissaan hallituksen aikeista leikata Metsähallituksen luontopalveluiden rahoitusta.

Heinosen sekä kokoomuksen kansanedustajan Pauli Kiurun lähettämässä kannanotossa todettiin Rinteen hallituksen aikovan leikata kansallispuistojen peruskorjaus- ja kehittämisrahoitusta 2,8 miljoonaa euroa.

 

Heinonen kertoi maanantaina 19. elokuuta, että lausunto perustui virheelliseen käsitykseen.

Hallitus ei ole leikkaamassa perusrahoitusta vaan päinvastoin lisäämässä sitä 5,5, miljoonaa euroa.

Sen sijaan tälle vuodelle päätettyä, muun muassa esteettömien luontokohteiden tekemiseen tarkoitettua kohdennetusta rahoitusta on leikattu 2,8 miljoonaa euroa.

– Olimme kiinnittäneet kollegani kanssa huomion vain siihen, että tälle vuodelle lisätyt korvamerkityt rahat on leikattu pois. Budjetin tarkempi tutkiminen vahvisti kuitenkin, että kokonaisuutena kansallispuistojen määrärahat kuitenkin kasvavat ensi vuonna. Virhe oli meidän ja silloin pitää nostaa käsi sen merkiksi ylös.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

29.3.2020

Uusimmat