Lounais-Häme

Tiukka kisa suurimman puolueen paikasta

SDP:llä on nyt revanssin paikka, kun puolue menetti Forssan suurimman puolueen paikan neljä vuotta sitten niukasti kokoomukselle. Forssan työväenyhdistyksen puheenjohtaja Kaisa Lepola odottaa puolueen paluuta suurimmaksi.

– Vähimmäistavoite on 1–2 paikkaa lisää, ja se on ihan realistinen mahdollisuus. Kaikki sen päälle on myönteistä yllätystä. Meillä on selvästi suurin lista.

– Ei ollut näihin vaaleihin helppo löytää ehdokkaita. Vaikka onnistuimme siinä hyvin, teimme todella kovasti töitä.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajana Lepola kehuu puolueiden ehdokaslistoja.

– Meillä on erittäin hyviä ehdokkaita puoluerajoista riippumatta. Kovia ja yllättäviä nimiä ja myös pitkään mukana olleita sekä uusia ja nuoria. On todella hienoa, että kuntapolitiikka kiinnostaa ja uskalletaan ja halutaan lähteä vaikuttamaan kotikaupungin kehittämiseen.

Uuden kaupunginjohtajan tultua on Lepolan mukaan tuhannen taalan paikka puhdistaa pöytä ja lähteä tekemään hyvää yhteistyötä. Asioista saa olla eri mieltä, mutta pitää välttää vastakkainasettelua.

– On varmasti forssalaisten kuntalaisten ja päätöksenteon etu, että pystymme toimimaan myönteisesti ja luottamuksella.

Forssan kokoomuksen puheenjohtaja, valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Jaana Lähteenkorva lähtee vaaleihin ehdokaslistaan luottaen levollisin mielin. Kokoomus haluaa pitää piikkipaikkansa.

Lähteenkorva näkee yhteistyön ainoaksi tavaksi toimia. Kehittämisen varaa on, vaikka yhteistyö on hänestä pääosin sujunut.

– Toivoisin, että keskiössä ovat asiat ja seutukunnan etu, ja ihmisten välinen kähinä jäisi pois.

Forssan kaupunginhallituksen jäsen ja kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Marjo Kotioja-Partanen jättäytyi pois kuntavaaleista, mutta kieltää jättävänsä politiikan.

– Nyt en vain halunnut lähteä näihin vaaleihin enää mukaan, kun minusta pitää olla vähän vaihtuvuutta.

Keskustan Forssan kunnallisjärjestön puheenjohtaja, valtuutettu Pentti Mansikkamäki sanoo, että puolueen tavoite on lisätä valtuustopaikkojaan ja tulla ykköseksi. Hänestä on realistista voittaa takaisin kolme paikkaa ja saada läpi 11 valtuutettua.

– Kolme suurinta ovat edelleen SDP, kokoomus ja keskusta. Ihan mahdollisuudet on siinä etenemään päästä. Millään puolueella Forssassa ei ole kovin helppo tilanne juuri nyt. Keskustahan on iskukunnossa tietysti aina, kun minulta kysytään.

– Toivon ja uskon, että yhteistyö sekä kokoomuksen että sosialidemokraattien kanssa toimii hyvin. Kun puhutaan paikallisesta ja seudullisesta politiikasta tavoitteiden pitäisi olla hyvin samanlaiset. Ne ovatkin samanlaiset, kyse on siitä, miten puolueet ja kemiat kohtaavat.

Kokoomus ja SDP harmittelevat, että harva nuori lupautui ehdokkaaksi opiskelun ja työnhaun kynnyksellä. Keskusta iloitsee viidestä alle kolmekymppisestä ehdokkaastaan. Mansikkamäki pitää hyvin tärkeänä saada uusia ääniä ja nuorten sitouttamista poliittiseen toimintaan. FL

 

Kahdenkauppa jakolmannenkorvapuusti
2000-luvun kuntavaaleissa keskusta kärkkyi Forssassa pitkään demareiden johtoasemaa.Sekä kuntavaalien 2000 että 2004 jälkeen keskustalla oli Forssan kaupunginvaltuustossa vain yksi paikka SDP:tä vähemmän.Ero venähti kolmeen kuntavaaleissa 2008, kun SDP sai 14 ja keskusta jäi 11 paikkaan.Kuntavaaleissa 2012 pakan sekoitti kokoomus voittamalla viisi lisäpaikkaa ja siirtymällä 12 valtuustopaikallaan johtoon.Sekä SDP että keskusta hävisivät 2012 kumpikin kolme paikkaa, joten viime vuodet SDP on ollut valtuuston toiseksi suurin 11 edustajallaan ja keskusta vasta kolmanneksi suurin 8 edustajallaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti