Lounais-Häme Forssa

Tiukka taistelu ei ihan riittänyt, vierastaika kesti Feeniksissä

Alku taipui jatkoajalla, ottelusarja ratkeaa vasta Kouvolassa.
Emili Kinneston pyöritti hyvin Alun peliä, mutta heittotarkkuudessa oli toivomisen varaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Emili Kinneston pyöritti hyvin Alun peliä, mutta heittotarkkuudessa oli toivomisen varaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Vierastaika tuntuu pitävän naisten Korisliigan puolivälieräsarjassa FoA-Kouvottaret. Toivottavasti se pitää myös perjantaina, sillä Kouvottaret kaivoi keskiviikkona Feeniksistä jatkoaikavoiton 82–87 (78–78, 43–37) ja siirsi ratkaisun viidenteen peliin kotisaliinsa.

Joukkueet ovat kohdanneet nyt sarjassa neljä kertaa ja voitot ovat tasan 2–2. Kaikki voitot on haettu vieraskentältä.

– Perjantaina yritetään kaivaa taas vierasvoitto, tuumasi Alun päävalmentaja Risto-Matti Rousku.

Ensimmäinen puoliaika Feeniksin illassa oli vauhdikasta ja hyvää naiskoripalloa. Tuomarit sallivat pelata kovaa, eivätkä pelaajat pyydelleet anteeksi, vaan pistivät kaiken peliin.

Monipuolisesti ratkonut Alku vei ensimmäisen jakson pistein 23–16. Alku upotti pinnoja kolmen pisteen viivan takaa ja toisaalta korin alta, jonne Kouvottarien puolustus unohti Alun sentterin turhan usein vapaaksi.

Alku hallitsi toistakin jaksoa, kunnes takapelaaja Meral Bedretdin sai pallontavoittelutilanteessa kovan iskun päähänsä ja joutui kokoilemaan itseään hetken pukuhuoneen suojissa. 

Vierasjoukkue kapusi yhdeksän pisteen takaa pisteen johtoon, mutta Bedretdinin palattua melkoinen kuhmu otsassaan kentälle, Alku sai taas juonesta kiinni ja nousi taukojohtoon 43–37.

Kolmas jakso oli selvästi Kouvottarien. Alun hyökkäys puuroutui ja syötöt karkailivat vieraille. Kouvottaret oli mennä jo menojaan neljännellä jaksolla, mutta Alku nousi hurjalla loppukirillä tasoihin 78–78.

Alku sai vielä päätyrajan ja viimeisen hyökkäyksen, kun peliaikaa oli 14 sekuntia jäljellä. Mutta kun sekä Mia Loyd että Emily Kinneston häirittyinä sutivat yrityksensä forssalaisten harmiksi korin alta ohi, meni peli tasanumeroissa jatkoajalle.

Alun paras vire tuntui kadonneen varsinaisen peliajan loppurutistukseen ja peli oli jatkoajalla väkinäistä. Hitusen paremmin pelannut Kouvottaret vei voiton lopulta viiden pisteen erolla 82–87.

– Olimme hieman pehmeitä ja hävisimme kaksinkamppailuja, Kouvottaret oli myös vähän parempi hyökkäyslevypalloissa. Kouvottaret oli lisäksi meitä huolellisempi, meille tuli liikaa menetyksiä, Rousku sanoi.

Mia Loyd heitti Alulle 26 pistettä ja kahmi 14 levypalloa. Ilta olisi ollut kuitenkin hänelle paljon parempi, mikäli hän olisi saanut varsinaisen peliajan viimeisestä hyökkäyksessä pallon pussiin. Meral Bedtretdin taisteli Alulle 18 pinnaa ja Ella Salminen 13. Claire Lamunu oli aikaisempia Forssan-vierailujaan aktiivisempi ja heitti Kouvotarille 26 pistettä.

Alku järjestää fanibussin perjantain vieraspeliin Kouvolaan, mikäli kiinnostusta löytyy. Ilmoittautua voi Alun toimistolla. FL

Uusimmat

Näkoislehti

17.9.2020

Fingerpori

comic