Lounais-Häme

Tiukkaa taistelua ja ilmaveivejä

 

Vesi, säbä ja hauskanpito. Siinä kolmiyhteys, joka tuntuu toimivan.

Järvisählyn MM-kisoissa nähtiin lauantaina tiukkaa vääntöä, kuultiin muutama v-alkuinen sana, eikä pieniltä kolhuiltakaan vältytty. Mutta kun pilli soi ja peli päättyi, vastustajat olivat taas kavereita keskenään.

Käteltiin ja hymyiltiin, ja alettiin miettiä juonia seuraavaa koitosta varten.

-Se on koko tämä juttu. Pelit pelataan kovaa, saatetaan antaa vähän poikittaistakin, mutta pelin jälkeen ollaan taas kavereita ja illalla pidetään hauskaa ja kuunnellaan musaa yhdessä, kertoo paikallisessa FC Marcelonassa pelannut Joonas Rämö tapahtuman jujusta.

Marcelona, joksi Real Madridia ja FC Barcelonaa kannattavat kaverukset kompromissina päättivät nimetä joukkueensa, esitti Kuivajärven rantavesikossa kovaa kuntoa ja hyviä pallonkäsittelytaitoja.

-Järvisählyssä vaaditaan molempia, sekä fyysisyyttä että säbätaitoja. Pelkällä voimalla tai taidolla ei vielä pärjää, Rämö sanoi.

Hollolalainen Team Punsi on tapahtuman kestomenestyjä. Joukkue palaa kovaa, mutta osaa myös rentoutua. Mukana kulkee saunarekka, jossa on löylyhuoneen lisäksi terassi ja nukkumatilat.

-Kun olimme täällä ensimmäisen kerran, oli hieno keli ja lähdimme liikkeelle aika kevyellä varustuksella. Nukuimme teltoissa, mikä oli ok, koska silloin oli lämmintä. Kaksi seuraavaa kertaa oli kuitenkin hirveän kylmää ja päätimme, että jatkossa emme enää palele. Siksi otimme mukaan saunarekan, Punsin nokkamiehiin lukeutuva Juuso Kainulainen valottaa.

Voittamaan tottunut poppoo jäi 1–1-tasapeliin FC Marcelonaa vastaan. Tulos ei tyydyttänyt, vaikka Kainulainen teki yhden päivän upeimmista maaleista hienolla ilmaveivillä.

-Ei missään nimessä hyvä peli. Ei meiltä ollenkaan parasta.

Järvisählyn MM-kisoissa tuntuu vuosi vuodelta pelaavaan enemmän naisjoukkueita. Joukkueet ovat sitkeitä ja pelaavat kovaa siinä missä miehetkin.

Turpakeikalle järvisähly alkaa olla jo perinne. Forssa-Turku-Helsinki-akselilta koottu porukka oli MM-mittelöissä jo neljättä kertaa.

-Olemme kaikki Forssan seudulta lähtöisin. Kaveriporukkamme kokoontuu aina tänne pelaamaan ja pitämään hauskaa, kertoo porukan puhenainen Tiitu Rantanen.

Porukan pelitkin lähtivät hyvin liikkeelle. Iltapäivän alussa saldo oli kaksi voittoa ja yksi tappio.

-Tämä vaatii fysiikkaa enemmän kuin kuntoa. Ja taktista ylivoimaa, Turpakeikka painottaa.

Järvisählyn MM-kisojen kehittäjät Jukka Rantanen ja Ville Pajunen olivat päivällä tyytyväisen oloisia, vaikka monenlaista kiirettä pukkasi päälle. Aurinko paistoi, yleisö virtasi sisään ja pelaajilla oli hauskaa.

-Onhan tämä huomattavasti parempi keli kuin perjantaina, jolloin rakensimme paikkoja. Silloin tuntui, että vettä oli enemmän kuin ilmassa kuin järvessä.

Kuudetta kertaa järjestettävä tapahtuma on saatu toimivaksi paketiksi. Rakentaminen ja purkaminen käyvät sutjakasti ja itse pelipäivä menee hyväksi havaitulla kaavalla: ensin pelataan ja sitten bailataan hyvää musaa kuunnellen.

-Tämä toimii nyt hyvin, emme tee enää niin paljon turhia liikkeitä kuin ensimmäisinä vuosina. Ja jos joku homma ei toimi, niin se kirjataan ylös ja otetaan opiksi, Rantanen sanoo. FL

 

Team Punsille ensimmäinen mestaruus
Miehet: Team Punsi (Hollola), 2) Orange Oranges (Vantaa), 3) Kurala Mighty Ducks (Hämeenlinna)Naiset: 1) Mä nainen Hoe! (Helsinki!), 2) Döndöt (Espoo), 3) Könät (Järvenpää)Firmat:1) Parmarine, 2) Forssan kaupunki

Fingerpori

comic