Lounais-Häme

Tjäreborgin lennot jatkuvat tänään emoyhtiön konkurssista huolimatta

Tjäreborgin omistaja, brittiläinen Thomas Cook ajautui eilen konkurssiin. Tjäreborg ei ajautunut konkurssiin samassa yhteydessä, sillä se on emoyhtiöstään erillinen juridinen yksikkö. Kuva: EPA

Matkatoimisto Tjäreborgin ja sen pohjoismaisten sisaryhtiöiden toiminnan on määrä jatkua tänään. Yhtiö kertoo sivuillaan, että tiistaille suunnitellut lennot lähtevät normaalisti. Esimerkiksi Helsinki-Vantaalta on määrä lähteä lomalento Teneriffalle kello seitsemän aikaan aamulla.

Tjäreborgin omistaja, brittiläinen Thomas Cook ajautui eilen konkurssiin. Tjäreborg ei ajautunut konkurssiin samassa yhteydessä, sillä se on emoyhtiöstään erillinen juridinen yksikkö. Tjäreborg kuuluu sisaryhtiöineen Thomas Cook Northern Europeen.

Thomas Cookin konkurssi vaikutti kuitenkin maanantaina Tjärebogin matkustajiin, kun konsernin lentoyhtiön Thomas Cook Airlines Scandinavian useita lentoja jouduttiin perumaan.

Lentoja peruttiin eilisen aikana myös Suomessa.

Tjäreborgin tiedotteen mukaan eilen perutut paluulennot pyritään järjestämään tänään. Asiasta ilmoitetaan matkustajille tekstiviestillä, kuten myös mahdollisista aikataulumuutoksista.

Tjäreborgin myyntijohtaja Saana Ruonala kuvasi eilen illalla uutista erittäin positiiviseksi.

– Neuvotteluita on käyty koko ajan. Meidän pohjoismainen osa on ollut yksi Pohjoismaiden kannattavimpia matkatoimistoja. Siksi pääsimme tähän, Ruonala kertoi STT:lle.

Ruonalan mukaan esimerkiksi parin kuukauden päähän sovittuja matkoja koskevat nyt normaalit peruutusehdot, sillä yhtiön toiminnan on määrä jatkua normaalisti.

Matkakohteissa jumissa olevat yritetään saada mahdollisimman nopeasti kotiin.

– Aikatauluista en osaa vielä sanoa, mutta toivottavasti mahdollisimman pian.

Turhautuneet matkailijat odottivat lomakohteissa

Britannialaiset lomailijat eivät olleet yhtä onnekkaassa asemassa kuin pohjoismaiset matkailijat. Matkailujätti Thomas Cookin kaatuminen käynnisti suurimman rauhanajan operaation Britanniassa. Noin 150  000 brittipakettimatkalaista alettiin lennättää takaisin kotiin. Kaikki yhtiön pakettimatkat ja lennot on peruttu.

Yhteensä Thomas Cookin ja sen omistamien yhtiöiden kautta lomalla oli konkurssin hetkellä noin 600  000 ihmistä, joista suuren osan paluusuunnitelmat olivat maanantaina vielä hämärän peitossa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan malttamattomat Thomas Cookin matkalle osallistuneet britit odottelivat tietämättöminä Palman lentokentällä Mallorcalla. Osa lomakohteisiin saapuneista lomailijoista puolestaan koki pettymyksen, kun selvisi, ettei heidän hotellivarauksensa olleetkaan voimassa, vaikka niistä oli maksettu matkatoimistolle.

Britannian ilmailuhallinnon mukaan se ja muut viranomaiset tekevät nyt kaikkensa, jotta lomakohteissa olevat brittimatkailijat saadaan takaisin kotiin. Kohteesta riippuen lennosta vastaa joko ilmailuhallinto tai sitten käytetään toisten lentoyhtiöiden olemassa olevia lentoyhteyksiä.

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic