Lounais-Häme

Forssalainen Piritta Hjelm odotteli laukut pakattuina Lefkaksella – Koti kutsuu myöhään keskiviikkona

Paluulennoissa Tjäreborg käyttää Thomas Cook Scandinavian koneita sekä muun muassa Finnairia ja Jettime-lentoyhtiötä. Thomas Cook Scandinavia on oma irrallinen osansa konsernia. Kuva: EPA

Forssalainen Piritta Hjelm odotteli keskiviikkona Kreikan Lefkaksella viestiä Tjäreborgilta. Kotiinpaluun lomalta piti tapahtua jo myöhään maanantai-iltana, mutta matkatoimiston emoyhtiön Thomas Cookin konkurssi sotki suunnitelmat. Hjelm ja lähes 3  000 muuta suomalaisturistia jäivät lomakohteisiin ilman tietoa paluusta.

–  Ohjeena on nyt odotella matkalaukut pakattuna kotiinpaluuta. Hotellilta ei uskalla kovin kauaksi poistua, kun lähtö voi olla nopeakin, Hjelm kertoi keskiviikkoaamuna.

Helm pääsi lähtemään lentokentälle lopulta keskiviikkona illansuussa. Lennon on tarkoitus lähteä kohti koti-Suomea iltayhdeksän jälkeen.

– Ihan hyvin olemme saaneet informaatiota. Tänään ensin aamupäivällä saimme viestin lentoajasta, ja iltapäivällä informoitiin ajasta, koska bussi hakee meidät hotellilta.

– Hyvillä fiiliksillä ollaan.

Tjäreborgin Suomen-yksikön vetäjä Jessica Virtanen on kertonut STT:lle, että viimeistenkin jumiin jääneiden Tjäreborgin matkustajien on määrä palata kotiin keskiviikkona.

Piritta Hjelm odottelee kotiinpääsyä Kreikassa. Tjäreborg järjestelee paluuta.

Etätöitä hotellihuoneesta

Hjelm on matkalla ystävänsä kanssa. Hjelm on siirtänyt tälle viikolle sovitut asiat eteenpäin. Kotona odottelee 14-vuotias, jolla on seuranaan isovanhemmat.

Piritta Hjelm antaa kiitokset hotellilleen, joka on suhtautunut ymmärtäväisesti lomamatkan venymiseen.

–  Me saimme olla koko ajan omassa huoneessamme eikä meiltä vaadittu siitä maksua.

Epävarmassa tilanteessa huumorista ja yhteydestä ystäviin on ollut apua.

–  Kaverit vitsailevat, että koska mulle aina sattuu ja tapahtuu, saan reissullani matkatoimistonkin konkurssiin, Hjelm naurahtaa.

Matkojen myynti on jälleen avattu

Paluulennoissa Tjäreborg käyttää Thomas Cook Scandinavian koneita sekä muun muassa Finnairia ja Jettime-lentoyhtiötä. Thomas Cook Scandinavia on oma irrallinen osansa konsernia.

Uusien Tjäreborg-matkojen myynti avattiin Virtasen mukaan maanantaina. Tjäreborgin sivuilla ilmoitetaan, että reittilentopakettien varaaminen ei juuri tällä hetkellä onnistu, mutta asiaa pyritään ratkaisemaan mahdollisimman pian.

Miten kauan uskotte toiminnan olevan kannattavaa?

– Olemme tehneet päätöksiä pitkällä tähtäimellä ja katseemme on tulevaisuudessa, Virtanen sanoo.

 

Artikkelia päivitetty kauttaaltaan 25.9. klo 19.36.

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic