Lounais-Häme

Todellinen vauhtikaksikko

Elämä on eläkeläisenkin kohdalla valintoja. Jotkut jäävät sohvalle, jotkut lähtevät liikkeelle.

Virtasen Tuula ja Tienhaaran Erkki valitsivat jälkimmäisen ja kaksikon elämästä ei todellakaan vauhtia puutu. Lepopäiviä ei juurikaan tunneta, ainut hetki jolloin pikkuisen heivataan on se kun yritetään selvittää kuinka Erkin uusi älypuhelin toimii.

– Nousee se syke kyllä siinäkin kun nämä nykyvehkeet ovat niin tolkuttoman vaikeaselkoisia. Onneksi lastenlapsilta saadaan apua, Erkki murjaisee.

Tuula on alun perin Tammelan tyttöjä, Myllykylän koulussa oppinsa saanut. Työuransa hän teki Matkahuollon palveluksessa aina hymyilevänä ja valmiina palvelemaan.

Erkin elämänpolku starttasi Koijärveltä ja työperäisen kunniamerkin hän pokkasi 31 vuoden palveluksesta Helsingin kaupungin liikennelaitokselta.

– Bussinkuljettajan työpäivä oli sellainen, että ensin oli neljä tuntia töitä, sitten neljän tunnin ruokatunti ja sen päälle vielä samanmittainen työpätkä. Ruokatunti oli sen verran pitkä, että ei aina tiennyt miten saa aikansa kulumaan.

Mutta sitten mies sai kuningasajatuksen ja alkoi ajella ruokiksella Porvooseen ja takaisin. Ei bussilla, vaan polkupyörällä.

Tienhaaralla on urheilusaavutuksia vaikka muille jakaa, mutta mieluiten hän puhuu ampumahiihdosta. Siinä hän voitti Suomen mestaruuden 50-vuotiaitten sarjassa, jossa muuan Veikko Hakulinen sijoittui sijalle 19.

Punttisalilla niin Erkki kuin Tuulakin vierailevat säännöllisen epäsäännöllisesti ja Erkin tangossa on edelleen niin paljon rautaa, että sitä käydään ihmettelemässä ”Nappinurkasta” asti.

Tuula hiihteli lapsena jonkun verran, mutta mitään mainittavaa hänellä ei ole urheilu-uransa suhteen kertoa.

 

Eläkkeensaajiin liittyminen oli Virtasen Tuulalla sellainen tapahtuma, että kohta plikkaa vietiin kuin kuoriämpäriä. Hänet kiinnitettiin heti jumpparyhmän vetäjäksi ja sitä Tuula tekee edelleen kolme kertaa viikossa.

Senioritanssiinkin hän riemastui ja sai myöhemmin myös Erkin hairahtumaan samaan lajiin.

– Lavis tuntuu tällä hetkellä kuitenkin kaikkein kiinnostavimmalta ja sehän on sellaista, että hetkutaan sinne sun tänne monenmoisen musiikin tahdissa. Ja hiki tulee varmasti, joskin alkuun se oli tuskanhikeä.

Tuula ja Erkki ovat leski-ihmisiä molemmat ja jonkinlainen yhteys heidän välilleen syntyi Feeniksissä koripallo-ottelussa, jossa Erkki vokotteli Tuulaa kahville. Tyttömäiseen tapaan Tuula yritti kuitenkin olla ei niin helposti lähestyttävissä, mutta Erkin sitkeys lopulta palkittiin.

Tälläkin hetkellä kaksikolla on eri osoitteet, mutta päiväkahvien merkeissä vieraillaan ja yökylässäkin käydään.

– Suhde toimii erinomaisesti ainakin siihen saakka kun minä en sano vastaan, Erkki virnuilee.

”Nuoripari” tanssaa joka torstai Järkkärillä, mutta eivät pelkästään keskenään, sillä askelia on mukava kokeilla muittenkin kanssa. Tuulan tanssikenkä vipattaa iloisimmin humpan, valssin ja rumban tahdissa, Erkille kelpaa kaikki polkasta sottiisiin.

Pyörälenkkejä pari tekee tilanteen mukaan, sillä Tuula ei kahtakymppiä pitemmälle retkelle suostu. Erkillehän sellainen pätkä on vasta lämmittelyä ja pitemmälle sekä mäkisemmälle lenkille hän lähteekin Liesjärven tunnetuimman pyöräilijän kera.

 

Virtasen ja Tienhaaran liikkumisen tahti on niin hurjaa, että energiansaantiinkin on kiinnitettävä erityistä huomiota. He kokkaavat aina silloin tällöin toisilleen ja Tuulan bravuuri on pitkään haudutettu kaalilaatikko.

Erkki taas hellittelee kaveriaan aidolla läskisoosilla ja savustetulla lohella. Päiväkahvit taas eivät ole mitään ellei pöydästä kanelikorppuja.

Viikko on kaksikolla niin täynnä ohjelmaa, että lisää sinne ei yksinkertaisesti enää sovi. Tällä viikolla on pyöräilty, tanssittu, käyty puntilla, pelattu mölkkyä ja bocciaa, mietitty marjametsään menoa ja sen verran aikatauluun oli tilaa raivattu, että perjantaina päästiin Pilvenmäelle lounasraveihinkin.

Ja jotenkin tuntuu, että elämä hymyilee Tuulalle ja Erkille pikkuisen enemmän kuin monelle muulle. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic