Lounais-Häme Tammela

Toiminnallinen päivä voittaa pulpetissa istumisen – Letkulaiset tutustuivat Riihivalkaman kouluun

Letkulaiset olivat tutustumassa kouluun, sillä Letkun koulu lakkautetaan ensi syksynä ja sen oppilaat siirtyvät Riihivalkaman kouluun.
Isto, Antton ja Aino Mäntyvaara ja Pirkko Niittymäki kehuivat Riihivalkaman koulun toiminnallista päivää mukavaksi tapahtumaksi. Savustettu possu maistui myös hyvin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Isto, Antton ja Aino Mäntyvaara ja Pirkko Niittymäki kehuivat Riihivalkaman koulun toiminnallista päivää mukavaksi tapahtumaksi. Savustettu possu maistui myös hyvin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Oppilaat ja heidän vanhempansa viihtyivät mainiosti lauantaina Riihivalkaman koululla Tammelassa. Koululla järjestettiin toiminnallinen päivä, jossa olivat Riihivalkaman omien oppilaiden ja heidän vanhempiensa lisäksi mukana Letkun koulun oppilaat vanhempineen. Letkulaiset olivat tutustumassa kouluun, sillä Letkun koulu lakkautetaan ja sen oppilaat siirtyvät ensi syksynä Riihivalkaman kouluun.

Letkulta tulleisiin kuuluivat Pirkko Niittymäki ja Isto Mäntyvaara ja perheen lapset Akusti, Antton ja Aino Mäntyvaara. Kolmannelle luokalle menevä Antton vaihtaa ensi syksynä koulua Letkulta Riihivalkamaan, ja Aino aloittaa eskarin Tammitarhan päiväkodissa Riihivalkaman koulun vieressä. Akusti menee jo yläasteelle.

– Anttonin koulumatka pitenee viidellä kilometrillä, mutta olemme jo sopeutuneet ajatukseen koulun vaihtumisesta. On mukavaa, että tällainen tutustumispäivä järjestetään. Riihivalkaman koulu ei toki ole muutenkaan vieras paikka, sillä se on tehnyt jo paljon yhteistyötä Letkun koulun kanssa, Niittymäki sanoi.

Riihivalkaman koulun oppilaat Malla Suominen, Venla Jussila ja Anni Suomi sekä Letkun koulun oppilas Julia Koskinen kertoivat toiminnallisen päivän tapahtumassa olevan mukavaa.

– Tällainen päivä voittaa pulpetissa istumisen, he totesivat.

Riihivalkaman ja Letkun koulujen rehtori Pasi Kokkonen kertoi, että ajatuksena oli viettää yhteisöllistä koulupäivää.

– Tapahtuma korvasi vapaapäivän, jonka pidimme itsenäisyyspäivän jälkeisenä perjantaina, Kokkonen sanoi.

Kokkonen piti päivän yhteydessä oppilaiden huoltajille myös infon, jossa hän kertoi koulun ensi vuoden toiminnasta.

Päivän ohjelmaan kuului myös monenlaista mukavaa tekemistä, kuten QR-suunnistusta ja kasvomaalausta.

Kävijät saivat ruokailla ulkona, kun koko noin 200 henkilön joukko söi savustettua possua. Lautasina toimivat ekologiseen tyyliin päreet, jotka oli valmistanut Teuron-Kuuslammin kylätoimintayhdistys. Musiikista vastasi Kuopion suunnalta saapunut Grapevine Pipers, jonka teemana oli rockin historia 1950-luvulta nykypäivään.

Kahviota piti vanhempainyhdistystä vastaava RiVaKKa- eli Riihivalkaman koulun kaverit -yhdistys. Sen puheenjohtaja Henna Lintukorpi toivotti myös letkulaiset mukaan yhdistyksen toimintaan.

– Talkoilemme kaikenlaista mukavaa ja toivomme mukaan lisää lasten vanhempia, Lintukorpi sanoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic