Lounais-Häme

"Toimittajat eivät ole kansan vihollisia"

New York Timesin julkaisija A. G. Sulzberger puolusti toimittajia Trumpin syytöksiltä.
Presidentti Donald Trump ja hänen tyttärentyttärensä Arabella Rose Kushner saapuivat helikopterilla Valkoiselle talolle viikonlopun vietosta sunnuntaina Washingtonissa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja New York Timesin julkaisija A. G. Sulzberger ajautuivat sunnuntaina kiivaaseen sananvaihtoon Trumpin lehdistöön kohdistamien syytösten vuoksi.

Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Sulzberger oli sanonut presidentin tulkinneen väärin heidän yksityisen tapaamisensa ja Trump syytti Timesia ja muita lehtiä ihmishenkien vaarantamisesta vastuuttomalla raportoinnilla, kertoi New York Times.

Trump sanoi Twitterissä, että hän ja Sulzberger olivat keskustelleen “valtavasta määrästä valeuutisia, joita media esittää ja miten valeuutiset ovat muuttuneet fraasiksi ‘kansan vihollinen’. Surullista!”

Sulzberger julkisti myöhemmin lausunnon, jossa hän kertoi hyväksyneensä presidentin kutsun heinäkuun 20. päivä olleeseen tapaamiseen esittääkseen huolensa presidentin “hyvin ikävästä lehdistön vastaisesta retoriikasta”.

Julkaisija kertoi presidentille, että tällainen kielenkäyttö ei ollut vain jakavaa, vaan myös yhä vaarallisempaa.

“Kerroin hänelle, että vaikka fraasi ‘valeuutiset’ oli valhetta ja vahingollista, minua huolestutti vielä enemmän se, että hän leimaa toimittajat ‘kansan vihollisiksi'”.

Presidentti oli myös tviitannut, että “epäonnistuvat New York Times ja Amazon Washington Post eivät tee muuta kuin kirjoittavat huonoja juttuja jopa hyvin positiivisista saavutuksista”.

Trump väitti ilman todisteita, että “90 prosenttia hallintoani koskevasta median uutisoinnista on negatiivista”. Presidentti sanoi, että hän ei antaisi “kuolevan lehdistöteollisuuden Trumpin vihaajien myydä loistavaa maatamme”.

Lauantaina Washington Postin päätoimittaja Marty Baron oli Annapolisissa pitämässään puheessaan epäsuorasti kriittinen Trumpia kohtaan. Hän puhui hyväntekeväisyystilaisuudessa, joka pidettiin Capital Gazette -sanomalehdessä viime kuussa surmatun viiden työntekijän omaisten hyväksi.

Baronin mukaan surmatut olivat “kansan ystäviä”, kertoi Guardian-lehti. Hän sanoi, että “kukaan heistä ei ansainnut tulla nähdyksi viholliseksi sen ammatin tai työpaikan vuoksi, jonka he olivat valinneet”.

Trump tviittaa

Presidentti Donald Trumpilla on 53 miljoonaa seuraajaa Twitterissä. Viime kuussa hän tviittasi keskimäärin 11 viestiä päivässä.

Useimmat tviitit ovat koskeneet FBI:n erikoistutkijan Robert Muellerin “noitavainoa” koskien Trumpin tiimin väitettyä vehkeilyä venäläisten kanssa vuoden 2016 presidentinvaalikampanjan aikana.

Toinen keskeinen aihe on koskenut republikaanisen puolueen ehdokkaita syksyn kongressin välivaaleissa.

Ensimmäisen puolen vuoden aikana presidentin virassa Trump tviittasi keskimäärin kuudesti päivässä.

Twitterin käytön lisäksi Trump antaa haastatteluja lähinnä Fox Newsille, jota hän suosii muiden uutiskanavien kustannuksella.

Samaan aikaan Valkoinen talo on vähentänyt tiedotustilaisuuksia, joita pitää Trumpin tiedottaja Sarah Huckabee Sanders.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Fingerpori

comic

Näkoislehti

27.2.2020

Uusimmat