Lounais-Häme Forssa

Tois puol jokkee — Heinämessut kesäkuussa kokonaan Kutomon puolella Loimijokea

24 000 kävijän tapahtumassa yhdistyksillä tilaisuus tehdä toimintaansa tunnetuksi.
Kesäkuun puoliväissä järjestettävät Heinämessut pidetään kokonaan Kutomon alueella.
Kesäkuun puoliväissä järjestettävät Heinämessut pidetään kokonaan Kutomon alueella.

Viime vuonna kesäkuun puoliväliin siirtyneet Forssan Heinämessut järjestetään ensi kesänäkin kesäkuun puolivälissä, viikkoa ennen juhannusta. Hyväksi havaittu siirto osoittautui niin messuvieraiden kuin näytteilleasettajien kannalta onnistuneeksi, kertoo asiakkuuspäällikkö Hanna Velin messuorganisaatiosta.

Tänä vuonna messualue tiivistyy aikaisemmista vuosista, kun kaikki osastot ja tapahtumapisteet keskittyvät Loimijoen Kutomon puoleiselle alueelle. Suurin ja näkyvin muutos on Puolustusvoimien pisteen siirtyminen vanhan voimalaitoksen edestä Finlaysonin vanhan puukonttorin tuntumaan.

– Tiivistäminen on hyvä erityisesti messuvieraiden kannalta, alue on yhtenäisempi, selkeämpi ja helpompi kiertää, tuumii Velin.

Heinämessuilta löytyy tarjontaa kaikenikäisille kävijöille. Kuva: Lassi Puhtimäki
Heinämessuilta löytyy tarjontaa kaikenikäisille kävijöille. Kuva: Lassi Puhtimäki

Viime vuonna ensimmäisen kerran messuvieraita kyydinnyt katujuna on tulossa kiertämään Forssan katuja myös tänä vuonna. Messujunan reitti ja aikataulu varmistuvat lähempänä messuja.

– Katutöiden takia reittiin saattaa tulla muutoksia, Velin sanoo.

Messuosastojen myynti on sujunut tasaisen tahtiin ja 150 myydyn osaston tavoitteeseen pääsyyn Hanna Velin uskoo vahvasti. Erityisesti paikallisten yritysten ja yhdistysten hän toivoo tarttuvat messujen tarjoamaan mahdollisuuteen saavuttaa suuria ihmismääriä yhden viikonvaihteen panostuksella.

– Viime vuonna messuilla vieraili 24 000 kävijää. Missä muualla forssalainen yhdistys tavoittaa samanlaisen yleisömäärän, jolle tehdä toimintaansa tutuksi, Velin kannustaa.

Jenni Kokander tahdittaa

Juontajaksi messuille on lupautunut televisiostakin tuttu näyttelijä Jenni Kokander. Nähtäväksi jää, juontaako hän messut omana itsenään vai esimerkiksi Putous-hahmonaan Irma Rönkkönä.

Aikaisemmilta messuilta tuttujen Puolustusvoimien, lasten alueen ja messuravintolan lisäksi suunnitteilla on uutta ohjelmatarjontaa. Suunnitelmista Hanna Velin lupaa tietoa lähempänä messuajankohtaa.

Heinämessut järjestää Forssan Lehti ja Hämeen Sanomat. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.3.2020

Uusimmat