Lounais-Häme Kanta-Häme

Toisessa yhteishaussa Hamkiin yli 2000 hakemusta enemmän kuin vuotta aiemmin – Myös Forssaan haettiin yhä useammin

Vaikka hakukohteet vähenivät, hakijoiden määrä kasvoi.
Forssakin houkutteli toisessa yhteishaussa enemmän kuin vuotta aiemmin. Kuva helmikuun Myllytyspäivästä.

Hämeen ammattikorkeakoulun vastaanottamien hakemusten määrä kevään toisessa yhteishaussa kasvoi yli kahdella tuhannella hakemuksella viime vuoteen verrattuna.

Kasvu on merkittävää, sillä hakukohteita oli viime vuoteen verrattuna kymmenen vähemmän. Yhteensä Hamk vastaanotti kevään toisessa yhteishaussa 12 586 hakemusta.

Sekä hakemusten että yksittäisten hakijoiden määrällä mitattuna lisäystä viime vuoteen oli yli 20 prosenttia. 40 hakukohteesta 34 kasvatti hakijamääräänsä viime vuodesta.

Yhteensä ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin haki kevään yhteishaussa 151 700 hakijaa, mikä on 11 200 enemmän kuin viime vuonna.

 

Lue myös: Syksyllä aloitetaan verkossa, ensi vuoden alussa paikan päällä – Hamk muokkaa kansainväliset koulutuksensa koronan vuoksi (1.4.2020 )

 

Forssassakin suosio kasvoi

Forssassa hakijamäärä kasvoi sekä kestävän kehityksen että biotalouden insinöörin koulutuksissa.

Hamkin vetovoimaisimmat koulutukset ovat monimuotokoulutuksia, joita voi opiskella työn ohessa. Suosituin koulutus yhteishaussa oli sosionomin monimuotokoulutus, seuraavina liiketalouden ja tietojenkäsittelyn monimuotokoulutukset.

Riihimäellä kaikki koulutukset lisäsivät suosiotaan, eniten hakemusmäärä kasvoi tieto- ja viestintätekniikan koulutuksessa.

Mahdollisista muutoksista tiedotetaan ajoissa

Kevään toisessa yhteishaussa yli puolet aloituspaikoista täytetään todistusvalinnalla.

AMK-valintakoe järjestetään kesäkuun alussa. Mahdollisista koronavirustilanteen aiheuttamista vaikutuksista tiedotetaan hakijoita hyvissä ajoin. Todistusvalinnoista ja AMK-valintakokeesta tiedotetaan ammattikorkeakouluun.fi-sivustolla sekä HAMKin verkkosivuilla.

Tavoitteena on julkaista valintojen tulokset viimeistään 8.7.

Näkoislehti

31.5.2020

Fingerpori

comic