Lounais-Häme Jokioinen

Toivotun kevyen liikenteen väylän suunnittelu käynnistyy, Vaulammin väylän aikataulu on avoinna

Kauan toivotun kevyen liikenteen väylän rakentamisen aikataulu on auki.
Vaulammintien varteen on jo kauan toivottu pyörätietä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Vaulammintien varteen on jo kauan toivottu pyörätietä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Vaulammin kevyen liikenteen väylän tiesuunnittelu alkaa. Tiesuunnitelman on määrä olla valmis tämän vuoden loppuun mennessä.

Jokioisten kunnanhallitus valitsi kuudesta tarjouksesta Destia oy:n 53 780 euron tarjouksen (alv 0). Destialla oli halvin kokonaishinta, ja tarjoaja täytti tarjouspyynnössä asetetut vaatimukset.

Jalankulku- ja pyöräilyväylä on määrä tehdä Vaulammintien varteen. Noin neljän kilometrin pituinen väylä liittyy Vaulammintien itäpäässä olevaan jalankulku- ja pyöräilyväylään ja länsipäässä Muototeräs oy:n liittymään.

Suunnitelmassa esitetään myös nykyisen ja rakennettavan paineviemärin sijoitus.

Tiesuunnitelman jälkeen on aikanaan rakentamissuunnitelman vuoro sekä neuvonpito ELY-keskuksen kanssa rakentamisluvasta ja mahdollisesta rahoituksesta, koska Vaulammintie on ELY:n hallinnassa.

Kevyen liikenteen väylän rakentamisen toteutus on lopulta kiinni siitä, mille vuodelle kunta saa rahoituksen järjestymään.

Jokioisten kunta varasi Vaulammin väylän suunnitteluun tämän vuoden talousarvioon 110 000 euroa, joten suunnitteluun ei tarvita lisärahoitusta. Väylään ei ole tässä vaiheessa varattu muuta rahoitusta taloussuunnitelmavuosille 2020 ja 2021.

Väylän rakentamisesta Jokioisten kunta päättää erikseen tehtävällä talousarviopäätöksellä suunnitelmien jälkeen. Aikataulusta ei ole vielä tietoa.

Vaulammille on toivottu kevyen liikenteen väylää vuosikymmeniä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.5.2020

Fingerpori

comic