Lounais-Häme

Tokio kaksosten tähtäimessä

Jokioislaisveljekset Aleksi ja Samuli Ahokas tekevät määrätietoisesti töitä päästäkseen skeet-ammunnan huipulle. Viikko sitten parikymppiset kaksoset ottivat taas ison askeleen eteenpäin, kun Aleksi ampui 20-vuotiaiden EM-joukkuehopealle Italiassa ja Samuli voitti samaan aikaan 20-vuotiaiden sarjan arvostetussa St. Michelissä Mikkelissä.

Aleksi Ahokas ampui Lonaton EM-kisassa alas 118 kiekkoa, mikä riitti henkilökohtaisessa kisassa seitsemänteen sijaan. Kun joukkuekavereista Timi Vallioniemi ampui 119 kiekkoa ja Eetu Kallioinen 117, oli Suomi maiden kisassa hienosti toinen.

-Olihan tuo loppujen lopuksi hyvä kilpailu. Aluksi harmitti, että jäin ratkojen jälkeen niukasti ulos kuuden parhaan finaalista, mutta menihän se silti ensimmäiseksi arvokisaksi ihan mukavasti, Aleksi kertoo.

Samuli ampui St. Michelissä tulokset 114 k + 15 k + 14 k.

-Tulos ei nyt ollut kovin kummoinen, sellaista mitä on nyt tullut ammuttua. Kisa on kuitenkin iso, arvostetuimpia heti SM-kisojen jälkeen, Samuli toteaa omasta suorituksestaan.

Ala-Hämeen Ampujia edustavia kaksosia valmentaa aikoinaan ME-tuloksia tehnyt ja arvokisamitalelle ampunut Janne Himanka. Pääosan harjoituksista Ahokkaat ampuvat kotiradallaan Lopella.

Tavoitteet ovat korkealla. 20-vuotiaissa he ovat jo maan kärjessä, ensi kaudella pitäisi jo saada jalansijaa miesten joukossa yleisessä sarjassa.

Arvokisaedustukset ja olympialaisetkin ovat veljesten tähtäimessä.

-Siellä neljän vuoden päästä olisi olympialaiset Tokiossa, kaksikko toteaa.

Skeetissä kärki on kova ja taso laaja. Arvokisoihin saatikka olympialaisiin ei mennä helposti. Lahjakkailtakin ampujilta vaaditaan paljon töitä ja kovia kisoja pitää saada kierrettyä.

-Laji vaatii rauhallisuutta ja hyvää fysiikkaa. Kisat ovat pitkiä, ja niissä voi tulla kuuma, kertoo Italian EM-kisassa 35 asteen helteessä hikoillut Aleksi Ahokas.

Eikä hermostua kannata. Jos yksi laukaus karkaa, sitä ei saa jäädä murehtimaan. Muuten voi tulla useampi pummi, mikä käy kalliiksi ja vie nopeasti mahdollisuudet hyviin sijoituksiin.

-Mennyttä ei mietitä, vaan keskittymisen pitää olla aina seuraavassa kiekossa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic