Lounais-Häme

Tokiolainen korkeakoulu väärensi pääsykoetuloksia estääkseen naisia opiskelemasta lääketiedettä

Tokio
02.08.2018, 07:26

Ulkomaat

Japanissa Tokiossa lääketieteellinen korkeakoulu on väärentänyt vuosia pääsykoetuloksia estääkseen osaa kokeissa menestyneistä naishakijoista saamasta opiskelupaikkaa. Japanilaisen Yomiuri Shimbun -lehden mukaan koulu halusi pitää naisopiskelijoiden määrän pienenä ja antoi siksi osalle naishakijoista huonommat pääsykoepisteet kuin nämä olisivat ansainneet.
Lehdelle nimettömänä puhunut lähde sanoo, että naislääkärit usein irtisanoutuvat mennessään naimisiin ja saadessaan lapsia. Lähteen mukaan korkeakoulun väellä oli yhteinen näkemys siitä, että korkeakoulun sairaala tarvitsee mieslääkäreitä.
Korkeakoulun tiedottaja sanoo AFP:lle, että koulu käynnisti asiasta välittömästi sisäisen tutkinnan luettuaan Yomiuri Shimbun -lehden uutisen. Tiedottajan mukaan koulun tarkoitus on julkistaa tutkinnan tulokset, kun ne ovat saatavilla.
Lehden mukaan korkeakoulu ryhtyi väärentämään pääsykoetuloksia huomattuaan vuonna 2010, että kokeissa menestyvien naishakijoiden määrä oli kasvanut merkittävästi, ja jopa 40 prosenttia vuosikurssista oli naisia. Väärentämällä naisten osuus pudotettiin seuraavana vuonna 30 prosenttiin.
Japanissa naiset ovat korkeasti koulutettuja, mutta työelämän vaatimukset ovat niin kovat, että monet koulutetutkin naiset jäävät kokonaan kotiin lapsen saatuaan.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic