Lounais-Häme

Topin tallissa hurjia varsoja

Forssan maanantairavien ylväimmät esitykset nähtiin 3-vuotiailta varsoilta eikä ketään yllättänyt se, että ne tulevat Tapio ”Topi” Mäki-Tulokkaan tallista.

Illan toisessa lähdössä ravikansaa ihastutti Didi Hoss, joka lopetti helpon tuntuisesti 13,0-vauhtia ja oli tietysti omaa luokkaansa. Tamman omistaja on forssalainen Dodiin Stable.

Ylväästi askelsi myös samanikäinen Notable T4-pelin viimeisessä kohteessa. Jenkkiruuna porhalsi keulaan jo puolitoista kierrosta ennen maalia ja voitti todella helpon tuntuisesti.

Moittia ei sovi ykköskohteen ykköstä Shadow Of Brisbaneakaan. Ruuna aloitti rauhallisesti, mutta kun se sai menoluvan kierros ennen maalia, niin sitten myös mentiin. Voittoaika oli 14,2 ja sitä voidaan pitää ajankohtaan nähden erinomaisena.

Deanna Boko on syttynyt 7-vuotiaana sukunsa edellyttämiin kyyteihin. Ilkka Korpi käänsi valmennettavansa toiselle takasuoran lopussa ja muut olivat heti seuraamisvaikeuksissa. Tamma lopetti 15,5-vauhtia tehden sen erittäin helpon oloisesti.

Kaikki T4-lähdöt eivät kuitenkaan menneet suosikeille, sillä suomenhevosten etevin oli Martti Patrakan ohjastama Villikuuma.

Tamma sai helposti keulat ja kun ketään ei vauhdinpito kiinnostanut, niin Patrakka sai körötellä ensimmäisen puolikkaan 39,0. Tällaisen lönköttelyn jälkeen Villikuumalla riitti paukkuja vielä 26,0-aikaiseen lopetukseen ja pelisuosikki Kielaksen takanapitämiseen.

– Ei tämä vieläkään täysillä puristanut, kommentoi Patrakka laiskansutjakan ajokkinsa esitystä.

T4-pelin vaihto oli runsaat 80 000 euroa ja oikealla rivillä sai 44,90 euroa. Rata saatiin viime hetken ponnistuksilla varsin nopeaan kuntoon, vaikka tapahtuman alku pikkuisen myöhästyikin. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic