Lounais-Häme

Torrolaiset temuavat timanttien jäljillä

 

-Tämä on ihan hullua porukkaa – ei tarvitse yhtään yllyttää, kiittelee Turkka Mali Torron Keski-Pompun talon tantereella.

Turkka Mali on kirjoittanut Torro-seuran näytelmäpiirille tarinan, jossa ei käänteitä puutu. Musiikin näytelmään ovat säveltäneet Turkka ja Mika Mali yhdessä.

Näytelmän nimi Timanttien jäljillä rakentaa heti ajatussillan oikeaan elämään ja Torrolla oleviin kultavaltauksiin.

-No onhan tässä yksi huijari Viksbergin krouvista, joka tulee vetämään maalaisjuntteja nenästä, mutta ei siinä kaikki ole. Timantteihin liittyy myös paljon symboliikkaa, Turkka Mali lisää.

-Nehän ovat ikuisia ja myös rakkauden symboleja, Mika Mali lisää.

Malin veljesten musiikki on näytelmässä isossa osassa. Kappaleet sanoituksineen kuljettavat tarinaa eteenpäin.

Uudet laulut ovat syntyneet nopealla tempolla. Lauluja on näytelmässä useita, ehkä kahdeksan. Lopullinen lukumäärä selviää vasta ensi-illassa, sillä jos jommaltakummalta Malilta pukkaa sopivaa materiaalia, se saattaa sujahtaa näytelmään viime hetkilläkin.

-Mikalle kun antaa biisin, niin kohtahan hän sen soittaa, veli määrittelee.

Näytelmään istuvat hyväntuuliset rallit, mutta hieman haikeuttakin kappaleissa on – kuten elämässä yleensä. Malin veljekset arvelevat, että kappaleista kuullaan vielä Torron ulkopuolellakin.

-Siunattu-niminen kappale on sellainen käyttöbiisi, joka päätyy varmasti mukaan keikoillekin, Mika Mali arvelee.

Timantin jos löytäisin taas on Turkka Malin tutkan mukaan hittiainesta.

-Sen vaan jo tietää tehdessään, ja olen varma, että se löytää esittäjänsä, hän toteaa.

Näytelmän keskipisteessä on Kahden Amandan kievari, jossa majoittuu kylän satunnaiset kulkijat ja lomalaiset. Näytelmän ohjaa Tanja Thomsson.

-Alkoholia, huijauksia, polttariporukkaa ja turisteja. Siitä ne tapahtumat lähtevät vierimään. Näytelmää tehdään tutulla porukalla, vain osa näyttelijöistä on vaihtunut.

Uutena näyttelijänä mukaan on tullut Janita Suontaka, joka mietti osallistumistaan pitkään.

-Olen monena kesänä ollut työssä teatterin kahvilassa ja sieltä katsellut näyttelijöiden touhuja. Mieli on tehnyt mukaan monta kertaa. Nyt esitän helsinkiläistä sosiaalityöntekijää, joka tuo kaupunkilaislapsia maalle lomalle.

Suontaka sanoo, että koko näytelmä avautuu eri tavalla, kun on itse näyttämöllä.

-Ihan toisella tavalla pääsee sisälle koko juttuun. Suosittelen muillekin, hän lisää.

Pihateatteri on täksi kesäksi asemoitu toisin päin. Yleisö saa kääntää selkänsä auringolle ja näyttelijät saavat siitä luontaisen parrasvalon.

Esitysten ajaksi pihapiiriin tulee muotoilija Päivi Keski-Pompun korunäyttely.

Torro-seuran näytelmäpiiri, Timanttien jäljillä. Ensi-ilta on 27. toukokuuta klo 19 Keski-Pompun pihapiirissä (Torrontie 122). Esityksiä on yhteensä viisi 30. toukokuuta mennessä.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti