Lounais-Häme

Torronsuon kansallispuiston retkeilyreittejä kunnostetaan – samalla rakennetaan uusi pitkospuupätkä, joka vie syvemmälle puistoon

Torronsuon kansallispuistossa tehdään parhaillaan retkeilyreittien peruskorjausta. Vanhoja pitkospuupolkuja korjataan ja ympäristöä siistitään. Metsähallituksen kenttäpäällikkö Arto Pummilan mukaan korjaustyöt tulevat tarpeeseen.

-Ympäristö on päässyt huonoon kuntoon luontotornin ympäristössä ja muutamassa muussa paikassa Kiljamon tuntumassa, Pummila sanoo.

 

Muun muassa Kiljamon pysäköintialueelta alkava, esteettömään liikkumiseen tarkoitettu polunpätkä tullaan korjaamaan. Tämän lisäksi retkeilyreittejä laajennetaan.

-Puiston lounaisosaan tulee kokonaan uusi pitkospuupätkä, joka kulkee Sohkasen laavulta Kortekainalon kautta. Kaksi kilometriä pitkä reitti vie pidemmälle suolle ja pois asfalttitien läheisyydestä, Pummila jatkaa.

 

Kansallispuistoa kunnostetaan yhteistyössä Rikosseuraamuslaitoksen kanssa. Vankityönä toteutettavassa hankkeessa on mukana vankeja ainakin Hämeenlinnasta.

-Saamme Hämeenlinnan vankilasta 17 vuoden henkilötyöpanosta vastaavan määrän väkeä töihin. Sama ryhmä tekee peruskorjaustöitä myös muualla Tammelan ja Hämeenlinnan suunnalla, Pummila kertoo.

-Rikosseuraamuslaitoksen puolelta tulee myös rahoitusta projektiin. Se kattaa vankien työvaatetuksen, ruoat ja pienen palkan.

 

Aikataulusta ja töiden valmistumisesta Pummila ei osaa sanoa mitään varmaa vielä tässä vaiheessa.

-Ympäristö ja olosuhteet vaikuttavat paljon, samoin se, miten työvoimaa on kulloinkin saatavilla, Pummila sanoo.

-Torronsuolla on yksi vakituinen puistomestari, ja vangeilla on omat aikataulunsa, joten aika ohuella on organisaatio. Jos jollain on sairaslomaa, niin työt kyykkäävät heti.

Puistoon saapuva retkeilijä saattaa törmätä korjaustöihin varattuun puutavaraan pysäköintialueella tai Sohkasen laavulla. Pummilan mukaan liikkuminen ei kuitenkaan tästä häiriinny.

-Töitä tehdään niin, että reiteillä pääsee kulkemaan, Pummila vakuuttaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti