Lounais-Häme Ypäjä

Torstaina on suomenhevosen päivä – Ypäjä täyttyy suomenhevosista

Suomenratsujen kuninkaalliset mittelevät Ypäjällä.

Torstaina 6.9. vietetään suomenhevosen päivää. Suomalainen hevosrotu on säilyttänyt asemansa suomalaisten sydämissä ja jopa yhtenä suomalaisuuden symboleista. Suomenhevonen on vaatimattomana, sisukkaana ja nöyränä seurannut mukanamme, ensin talonpojan työtoverina pelloilla ja metsissä, sitten sotien aikana Suomea puolustamassa ja sen jälkeen ottaen paikkansa niin monipuolisena harraste- kuin kilpahevosenakin raviradoilla.

Suomenhevosen tilanne on tällä hetkellä positiivinen.

– Suomenhevosten astutusluvut ovat olleet nousussa kaksi edellistä vuotta. Ilahduttavaa on myös suomenhevosten urheilullinen taso, joka on näkynyt tänä vuonna sekä raviurheilussa että ratsastuksessa, Suomen Hippoksen jalostusjohtaja Minna Mäenpää kertoo.

Urheilullisen tason kovuutta raviurheilun puolella kuvastaa se, että tänä vuonna neljä suomenhevosta on alittanut 1.20-rajan. Huipputason suomenhevoset ovat myös voittaneet raviyleisön puolelleen.

 

Ratsastuksessa vuoden kovatasoisin viikonloppu on edessä tulevana viikonloppuna. Suomenratsujen kuninkaalliset -tapahtuma järjestetään 6.–9.9. Ypäjällä. Luvassa on muun muassa nuorten suomenhevosten laatuarvostelut, este- ja kouluratsastuskilpailuja ja orikavalkadi, jossa esittäytyy ratsusuunnan jalostusoreja ja niiden jälkeläisiä.

Suomenratsujen kuninkaallisten ensimmäisenä tapahtumapäivänä kuullaan myös Suomenhevosen julistus.

Suomenratsujen kuninkaallisten lisäksi suomenhevosta muistetaan Lahden Jokimaan raveissa 6.9. Ravien neljäs lähtö on suomenhevosen päivän nimikkolähtö.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti