Lounais-Häme Forssa

Tosipelit tiistaina vauhtiin – Alulla on saumat yllättää Kouvottaret

Puolivälierävastus Kouvottaret oli parempi runkosarjassa, mutta Alku vei keskinäiset kohtaamiset voitoin 3–0.
Alku lähtee hyvillä fiiliksillä kaatamaan Kouvottaria puolivälieriin. Juttu luisti maanantai-illan treenien lämmittelyssä Mia Loydilla ja Meriem Eerikinharjulla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Alku lähtee hyvillä fiiliksillä kaatamaan Kouvottaria puolivälieriin. Juttu luisti maanantai-illan treenien lämmittelyssä Mia Loydilla ja Meriem Eerikinharjulla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Alku aloittaa naisten Korisliigan pudotuspelit illalla Kouvolassa ensimmäisellä välierällä Kouvottaria vastaan.

Runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut Alku pääsee hyvistä asemista kevään ratkaisupeleihin. Joukkue on terveenä ja fiilis korkealla.

– Hyvät on tunnelmat. Olemme jo tovin odotelleet, että nämä pelit alkavat. Ihan luottavaisin mielin lähdemme haastamaan Kouvottaria, kertoo Alun valmentaja Risto-Matti Rousku.

Kouvottaret on paras viidestä -järjestelmällä pelattavan ottelusarjan ennakkosuosikki, mutta Alku näytti jo runkosarjassa, ettei sarjasijoitus kerro kaikkea. Alku ja Kouvottaret kohtasivat runkosarjassa kolme kertaa, ja Alku vei voiton jokaisessa ottelussa.

Syksyllä Alku päihitti Kouvottaret Feeniksissä lukemin 75–62 ja haki marraskuussa voiton Kouvolasta lukemin 71–78. Kuukausi sitten kolmannessa ottelussa Alku päätti Kouvottarien kuuden ottelun voittoputken pistein 85–78 Forssassa.

– Totta kai Kouvottaret on meille mieluisampi vastus puolivälieriin kuin ehkä joku toinen joukkue olisi ollut. Eivät ne lähtökohdat pudotuspeleihin ole kuitenkaan niin paljon erilaiset kuin runkosarjan otteluihin, Rousku sanoo.

Mikään helppo vastus Kouvottaret ei ole Alulle, tai millekään sarjan joukkueelle. Kouvottaret keräsi naisten Korisliigan runkosarjassa 34 pistettä, kun Alku sai kokoon 24 pistettä.

Kouvottaret päihitti kauden mittaan runkosarjan voittaneen Hyvinkään Pontevan kahdesti ja antoi kyytiä myös runkosarjakakkoselle Peli-Karhuille ja neloselle EBT:lle.

– Kouvottaret pelaa tämän sarjan parasta palloscreenipeliä. Se on myös erittäin hyvin roolitettu joukkue. Joukkueella on kolme hyvää vahvistusta ja vankka kotimainen pelaajarunko.

Rousku on pohtinut lääkkeitä Kouvottarien horjuttamiseksi.

– Meidän pitää pystyä vaikeuttamaan Kouvottarien palloscreenipelaamista ja jarrutettava heidän nopeaa hyökkäystä. Mikäli näissä asioissa onnistumme, olemme jo aika vahvoilla.

Alun pitää myös saada palloa hyvillä tehoilla pussiin.

– Meidän pitää siirtyä hyökkäyksiin riittävän kovalla temmolla ja viisi vastaan viisi -hyökkäyksessä pitää pallo ja pelaajat liikkeellä. Oman peruspelaamisen täytyy olla hyvällä tasolla.

Muut puolivälieräparit ovat HyPo-HBA, EBT-Catz ja Peli-Karhut-Honka. Välieriin mennään kolmella voitolla.

Ottelutahti on runkosarjaan verrattuna ripeä. Alku kohtaa tänään tiistaina Kouvottaret Kouvolassa, perjantaina on forssalaisten kotipelin vuoro. Kolmas kamppailu on maanantaina Kouvolassa ja tarvittaessa pelataan vielä keskiviikkona Forssassa ja perjantaina Kouvolassa. FL