Lounais-Häme

Touko Aallon sairausloma jatkuu, vihreissä uskotaan Aallon palaavan viimeistään marraskuun puolivälissä

Helsinki
13.10.2018, 15:16

Kotimaa

Puoluesihteeri Lasse Miettisen mukaan vihreissä lähdetään siitä, että puoluejohtaja, kansanedustaja Touko Aalto palaa sairauslomalta viimeistään marraskuun puolivälin tienoilla.
– Minä ja me kaikki lähdemme siitä, että nyt tiedämme, koska Touko on viimeistään tulossa töihin, sanoi Miettinen STT:lle lauantaina.
Aalto jäi sairauslomalle 13. syyskuuta uupumuksesta johtuvien syiden vuoksi. Vihreät kertoi lauantaina, että sairausloma jatkuu 16. marraskuuta asti. Spekulaatioihin tätä pidemmästä sairauslomajaksosta ei ole puoluesihteerin mukaan tarvetta.
– Muut skenaariot eivät tässä vaiheessa tunnu kovin tarpeellisilta, Miettinen sanoo.
Vihreiden mukaan Aalto ilmoittaa töihin paluunsa tarkemmasta aikataulusta myöhemmin.
Vihreiden sääntöjen mukaan puoluehallitus päättää, kuka varapuheenjohtajista toimii puheenjohtajan sijaisena, jos hän on tilapäisen esteen vuoksi estynyt hoitamasta tehtäväänsä.
Vihreiden varapuheenjohtaja, köyhyystutkija Maria Ohisalo on toiminut sääntöjen mukaisena puheenjohtajan sijaisena Aallon sairasloman ajan. Osa puheenjohtajan vastuista on jaettu myös puolueen muille varapuheenjohtajille sekä eduskuntaryhmän puheenjohtajalle Krista Mikkoselle.

Puoluekokous vuosittain

Puoluevaltuuskunnan pöydälle sijaistusasia saattaisi päätyä siinä vaiheessa, jos Aallon sairausloma selvästi pitkittyisi. Puoluesihteeri Miettinen ei kuitenkaan halua tässä vaiheessa spekuloida tällaisella vaihtoehdolla.
Vihreiden sääntöjen mukaan puoluevaltuuskunta voi valita uuden henkilön puoluehallituksen jäsenen tilalle aina seuraavaan puoluekokoukseen asti, jos puoluehallituksen jäsen on pysyvästi estynyt hoitamasta tehtäväänsä. Tässä sääntökohdassa ei suoraan puhuta puolueen puheenjohtajasta.
Viime kädessä puheenjohtajista päättää vuosittain kokoontuva vihreiden puoluekokous. Seuraava puoluekokous on tällä tietoa ensi vuoden kesäkuussa.
Ensi vuoden huhtikuussa pidettäviin eduskuntavaaleihin on aikaa enää puoli vuotta. Vihreiden gallup-kannatus on ollut viime aikoina alavireistä. HS:n elo-syyskuun gallupissa vihreät sai 12,9 prosenttia ja Ylen syys-lokakuun gallupissa 11,6 prosenttia.
Esimerkiksi noin vuosi sitten vihreät sai näissä mittauksissa noin 14-16 prosentin lukemia.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005832925.html
https://yle.fi/uutiset/3-10436852

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti