Lounais-Häme

Touko Aalto jää sairauslomalle uupumuksen vuoksi

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto jää lääkärin määräämälle sairauslomalle. Vihreiden mukaan Aalto ilmoittaa myöhemmin paluustaan töihin syysistuntokauden aikana.

– Olen uupunut ja nyt ymmärtänyt, että jaksamiseni rajat ovat tulleet vastaan. Minusta on tärkeää, että työssä jaksamisesta ja vaativaa työtä tekevien uupumisesta puhutaan avoimesti, Aalto kirjoittaa Facebookissa.

Hänen mukaansa kukaan ei veny loputtomiin, vaikka kuinka yrittäisi.

– Kenenkään, ei myöskään poliitikon, pidä vaarantaa terveyttään työn takia, Aalto painottaa.

Hän kertoo haluavansa keskittyä lepäämään, jotta voi luotsata joukkuetta kohti vaaleja täysillä akuilla.

– Nyt on aika opetella olemaan armollinen itseä kohtaan ja pitämään huolta omasta jaksamisesta. Vain siten voin olla hyödyksi muille.

Puoluesihteeri Lasse Miettisen mukaan Aalto ilmoittaa itse syksyn aikana tarkemmin, koska hän palaa töihin.

Hänen mukaansa on turha arvailla lääkäriä paremmin, miten pitkään sairausloma kestää.

– Uupumus on vakava asia. On ison kynnyksen takana johtavissa asemissa oleville ihmisille näyttää olevansa ihminen ja tunnustaa, että jaksamisen rajat ovat tulleet vastaan, Miettinen arvioi.

Hän korostaa, että Aallon pitää saada nyt kaikki lepo, mitä hän tarvitsee.Myrskyn silmässäAalto on joutunut myrskyn silmään, sillä vihreiden kannatusluvut gallupeissa ovat viime aikoina olleet laskussa. Puolueen johtohahmot ovat kuitenkin ilmoittaneet seisovansa Aallon takana laskevista kannatusluvuista huolimatta. Kohua on herättänyt myös pyllylle läpsiminen yökerhossa Tukholmassa.

Vihreiden varapuheenjohtajat hoitavat Aallon tehtäviä sairausloman aikana. Eduskuntaryhmä ja sen puheenjohtaja ohjaavat normaalia päivänpoliittista toimintaa.

Vihreiden varapuheenjohtajat ovat tasa-arvoisia. Miettisen mukaan puoluehallitus määrää, kuka heistä on virallisena sijaisena puoluejohtajan ollessa sairauslomalla.

Puoluehallituksen kokouksen päivämäärää ei ole vielä päätetty. Miettinen kertoo, että hallitus kokoontuu joka tapauksessa lähiaikoina.

Vihreiden varapuheenjohtajia ovat Maria Ohisalo, Hanna Halmeenpää ja Veli Liikanen.

https://www.facebook.com/search/posts/?q=touko%20aalto

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti