Lounais-Häme

Tourunkulmantielle pinnoite

Tourunkulmantien pitäisi olla kuun loppuun mennessä pinnoitettu koko pituudeltaan, mikäli työt paikalla menevät suunnitelmien mukaan.

Urjalan osuus tiestä sai uuden sirotepinnoitteensa vuonna 2013, mutta tuolloin Humppilan puolella olevaa osuutta ainoastaan paikkailtiin kuoppia täyttämällä.

Syynä tähän oli se, että Urjalan puolesta vastaa Pirkanmaan ely-keskus, kun taas Humppilan puolesta vastaa Uudenmaan ely-keskus.

Pituutta Tourunkulmantien Humppilan osuudelle tulee reilu kuusi kilometriä. Kustannusarvio Humppilan osuuden pinnoittamisesta on 400 000 euroa. Pinnoite on pehmeää asfalttibetonia.

Liikenneviraston verkkosivuilla päätöstä päällystämiselle perustellaan sillä, että tien kunto oli todella huono, mikä on vaikeuttanut sen käyttöä ja ylläpitoa. Päätökseen vaikuttaa myös se, että tien varrella on maa- ja metsätaloustuotantoa.

-Tässä kuskataan koululaisiakin ristiin rastiin monta kertaa päivässä, ja täällä kulkee isojakin autoja paljon, Tourunkulman maa- ja kotitalousseuran puheenjohtaja, humppilalainen Minna Peuhkuri sanoo.

Tourunkulman asukkaille pinnoitteen saaminen on suuri helpotus.

-Tästä on todella suuri apu. Monttuihin ajaneilta on renkaita puhjennut ja autoja hajonnut, Peuhkuri sanoo.

Pinnoittamisesta vastaavan Lemminkäisen työnjohtaja Jaakko Syngelmän arvion mukaan tilanne ei ollut paikalla silti katastrofaalinen.

-Tämä on kolmas samanlainen urakka minulle tänä vuonna, ja tämä on näistä kolmesta etukäteen parhaimmassa kunnossa. Korjauksen tarvetta ehdottomasti oli silti, Syngelmä arvioi.

Peuhkurin mukaan tien huonokuntoisuudesta on tehty ilmoituksia ely-keskukseen, mutta varsinaista lobbausta ei ole tehty.

-Tietä paikkailtiin monta vuotta aina keväisin, mutta se ei juurikaan auttanut, kun paikat pysyivät vain hetken, ja tie oli pian taas huonossa kunnossa. En tiedä, kuinka paljon raha paikkaamiseen on laitettu, tavallaan hukkaan, Peuhkuri sanoo.

-Tien kunnosta on vitsailtu, että tarvitsisi olla maastoauto, että pääsee kulkemaan. Kaikkia monttuja ei joissain paikoin pystynyt edes väistämään, kun niitä oli niin vieri vieressä.

Uusimmat

Fingerpori

comic