Toyotan kuljettajilla kaksoisjohto Australian MM-rallissa - Jari-Matti Latvala kärjessä, Ott Tänak reilun kolmen sekunnin päässä

Coffs Harbour
17.11.2018, 05:09

Urheilu-uutiset

Jari Matti-Latvala johtaa Australian MM-rallia kolmentoista erikoiskokeen jälkeen. Tallikaveri Ott Tänak on toisena 3,2 sekunnin päässä Latvalasta. Kolmatta sijaa pitää Citroenin Mads Östberg, jonka ero kärkeen on 9,2 sekuntia. Östberg johti rallia avauspäivän jälkeen.
Toyotan Esapekka Lappi on viidentenä 36,3 sekuntia Latvalan perässä.
Perjantain erikoiskokeella Lapin auto sammahti hetkeksi vesilammikon ylityksen jälkeen, minkä vuoksi pieksämäkeläinen putosi kärkitaistosta.
– Yritän tulla lauantaina niin kovaa kuin pystyn. Mutta tietenkin tämä turhauttaa, kun taistelee voitosta ja sitten mahdollisuus viedään pois tällä tavalla. Puoli minuuttia on liikaa tässä pelissä, Lappi surkutteli.

Sarjajohtaja Ogier kuudentena

Toyotalla oli ennen kilpailua 12 pisteen etumatka Hyundaihin valmistajien MM-sarjassa. Toyotan mestaruusmahdollisuudet paranivat entisestään perjantaina, sillä Hyundai-kuljettajista Andreas Mikkelsen keskeytti kolmannella erikoiskokeella ja Thierry Neuville valahti kymmenenneksi yli minuutin päähän kärjestä rengasrikon vuoksi. Neuville on parhaillaan yhdeksäntenä.
MM-sarjaa kolmen pisteen erolla Neuvilleen johtava Sebastien Ogier kärsi ensimmäisestä lähtöpaikastaan avauspäivänä. Sen vuoksi Fordin M-Sport-tiimi otti jälleen kovat konstit käyttöön: Elfyn Evans ja Teemu Suninen pudotettiin tallimääräyksillä Ogierin taakse, jotta tallin ykköstähti saisi paremman lähtöpaikan lauantaille.
– Nämä asiat kuuluvat tähän peliin. Minun pitää noudattaa määräyksiä, Suninen sanoi.
Ogier on parhaillaan kokonaiskilpailussa sijalla kuusi minuutin ja 18 sekuntia Latvalan perässä. Sunisen ero kärkeen on kaksi minuuttia ja kuusi sekuntia ja sijoitus kahdeksas.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic