Lounais-Häme

TPS nousi jääkiekkoliigan kärkeen, halli tyhjennettiin Mikkelissä

TPS porskuttaa miesten jääkiekkoliigassa vahvasti, ja perjantaina turkulaiset kaatoivat vieraissa JYPin 4-2. TPS johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla SaiPaan ja neljän pisteen erolla HIFK:hon.

Muissa perjantain otteluissa KalPa kukisti kotonaan Tapparan 4-3, Pelicans kotonaan HIFK:n 4-3, Lukko vieraissa Sportin 5-4 ja HPK vieraissa Jukurit 3-2.

Pelicans ja HPK väänsivät vastustajansa nurin voittolaukauskisassa, ja Lukko teki ratkaisumaalin jatkoajalla.

TPS oli Jyväskylässä pitkään ahdingossa, ja JYP johti kamppailua kahden erän jälkeen 2-1. Seitsemästä ottelustaan kuusi voittanut TPS iski päätöserässä kolme osumaa ja nousi takaa rinnalle ja ohi.

Voittomaalin teki Patrick Bjorkstrand, kun kamppailua oli pelattu runsaat 55 minuuttia.

Viime kauden hopeamitalistin Tapparan kausi on alkanut surkeasti. Yksi suurimmista mestarisuosikeista on sarjataulukossa viimeistä edeltävänä kerättyään kuudesta ottelustaan vain neljä pistettä.HIFK taipui voittolaukauskisassa


Sarjan kärkiryhmistä HIFK koki kovia voittolaukauskisassa, jossa lahtelaisten Severi Lahtinen veivasi kiekon verkkoon todella taiturimaisella suorituksella.

Ratkaisevan osuman helsinkiläisten maaliin teki Oliwer Kaski. Puolustaja Kaski edusti vielä viime kaudella HIFK:ta. Tappio oli helsinkiläisille kauden ensimmäinen.

Mikkelissä pelattu Jukurien ja HPK:n välinen ottelu saatiin loppuun muita kamppailuita selvästi myöhemmin. Syynä oli se, että jäähalli jouduttiin tyhjentämään toisen erän alussa palohälytyksen takia.

Tyhjennys sujui rauhallisesti, ja katsojat palasivat paikoilleen noin varttitunnin keskeytyksen jälkeen. Ottelu eteni aina voittolaukauskisaan, jossa ainoa maalintekijä oli hämeenlinnalaisten Teemu Turunen.

Liigassa ei huilitaukoa pidetä, sillä lauantaina pelataan seitsemän ottelua.
 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti