Lounais-Häme

Triathlonisti Kaisa Sali Havaijin Ironman-kisastaan: Aika blaah-suoritus

Kailua-Kona
14.10.2018, 07:36

Urheilu-uutiset

Triathlonisti Kaisa Sali sanoo STT:lle Havaijin Ironman-kilpailun jälkeen, ettei saanut kilpailussa itsestään missään vaiheessa kunnolla irti ja olo oli väsynyt ja voimaton.
Seitsemänneksi tullut Sali sanoo, että tämän vuoden Havaijin Ironman-kilpailu oli häneltä blaah-suoritus. Salin kokonaisaika oli 8.54.28.
– Oli tosi kovaa henkistä taistoa koko päivä.
Sali arvioi väsymyksen takana olevan, että treenit ”keulivat viimeisen kahden-kolmen viikon aikana yli”. Salilla oli tänä vuonna tavoitteena palkintokoroke.
– Tämä on kuitenkin sellainen kisa, että jos treeneissä ei riskeeraa, ei siellä podiumilla olla. Nyt se riskin ottaminen vähän niin kuin kostautui.
Itse kisassa hän kuvailee uintiosuuden alkua katastrofaaliseksi.
– Ehdin hyvien uimareiden väliin, mutta siihen kasautui porukkaa ja olin vähän liian kiltti. Sieltä tuli naista ylhäältä ja alhaalta.
Taistelusta selvittyään Sali huomasi uivansa uimarien kanssa, jotka ovat häntä alemmalla tasolla.
Harmituksesta huolimatta Sali sanoo kuitenkin olevansa tyytyväinen, että tuli vaikeana päivänä seitsemänneksi, vaikka kilpailijoiden taso oli tänä vuonna jäätävä.
Kilpailun paras hetki oli Salin mukaan se, kun pääsi maaliin. Hän pohti keskeyttämistä monta kertaa, kun missään vaiheessa kilpailu ei tuntunut hyvältä.
– Missään vaiheessa ei tullut sellaisia jee-fiiliksiä, hän sanoo.
Yleisön kannustus sai hänet kuitenkin tsemppaamaan loppuun asti.
– Onhan tuolla hienoa juosta, kun ihmiset kannustavat. Kannustus auttoi tänään todella paljon ja tsemppasi siihen, että vaikka oli tosi vaikea päivä, täytyi yrittää parhaansa loppuun asti, Sali sanoo.

Ryf voitti neljännen kerran peräkkäin

Naisten kisan voitti neljännen kerran peräkkäin Sveitsin Daniela Ryf ajalla 8.26.18, joka on uusi kisaennätys. Ryfin nimissä ollut aiempi ennätys kahden vuoden takaa parani hieman yli 20 minuutilla.
Salin ero voittoaikaan oli 28 minuuttia ja 10 sekuntia. Kisan toiseksi tuli Britannian Lucy Charles ja kolmanneksi Saksan Anne Haug.
Kaisa Sali on sijoittunut kisassa kahtena edellisenä vuonna viidenneksi. Vaikka sijoitus huononi, hän paransi aikaansa viime vuoteen verrattuna noin kymmenellä minuutilla.
Miesten kilpailun voitti viime vuoden tavoin Saksan Patrick Lange ajalla 7.52.39. Hän on ensimmäinen triathlonisti, joka on alittanut Ironman-kilpailussa kahdeksan tunnin rajan. Myös kisan kakkonen, Belgian Bart Aernouts, tuli maaliin alle kahdeksan tunnin suorituksella. Hänen aikansa oli 7.56.41.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti