Lounais-Häme

Trooppinen myrsky Michael tappanut jo ainakin kuusi ihmistä

Panama City
12.10.2018, 07:24

Ulkomaat

Trooppinen myrsky Michael on tappanut jo ainakin kuusi ihmistä, kertoo muun muassa CNN. Yksi kuolonuhri löytyi Pohjois-Carolinasta, jossa 38-vuotias mies kuoli puun kaaduttua hänen ajoneuvonsa päälle.
Lisäksi neljä kuollutta löytyi Floridasta ja yksi Georgiasta. Kuolleiden joukossa on ainakin yksi lapsi. Viranomaiset pelkäävät, että kuolonuhrien määrä nousee pelastustöiden jatkuessa.
Yhteensä 1,1 miljoonaa kotitaloutta on ilman sähköä.
Maatalousministeriön mukaan Georgiassa ainakin 53 kanalaa on tuhoutunut, ja vaikutuksia voi olla myös vilja-, puuvilla- ja vihannestuotantoon.
Michael rantautui paikallista aikaa keskiviikkona nelosluokan hurrikaanina Floridaan ja aiheutti valtavasti tuhoja.
Valokuvista ja televisiokuvista näkee, kuinka Floridassa veden läheisyydessä olevat asuinalueet ovat täysin tuhoutuneet ja rannassa olleet veneet ovat murskautuneet palasiksi. Kaatuneita puita ja sähkölinjoja on joka puolella.
– Näyttää kuin atomipommi olisi iskenyt kaupunkiin, sanoo alueen asukas David Barnes Panama City News Herald -lehdelle Guardianin mukaan.
CNN:n mukaan rannikkovartiosto on pelastanut Floridassa 40 ihmistä ja auttanut 232 ihmistä.
Michael laantui matkaa jatkaessaan trooppiseksi myrskyksi, mutta sen odotetaan vielä voimistuvan. Michael on parhaillaan matkalla Pohjois-Carolinan kautta Virginiaan, ja se on jo aiheuttanut kyseisillä alueilla tulvimista.
Kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan Michaelin odotetaan tuovan mukanaan lähes 18 senttimetriä vettä Pohjois-Carolinaan ja Virginiaan.
Lisäksi sen odotetaan aiheuttavan tornadoja ja vaarallisia tuulia samoille alueille, joita hurrikaani Florence koetteli. Florence koetteli etenkin Etelä- ja Pohjois-Carolinan osavaltioita syyskuun lopussa.

https://edition.cnn.com/2018/10/11/us/hurricane-michael-tropical-storm-wxc/index.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti